MSI ja Asrock esittelivät Radeon RX 6500 XT -näytönohjaimensa

06.01.2022 11:30 | Muropaketin toimitus

Kumpikin valmistaja tuo tarjolle kaksi näytönohjainmallia. Toistaiseksi näytönohjainten kellotaajuudet pysyvät salaisuutena.

AMD:n edullisimmat Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet saapuvat kauppoihin 19. tammikuuta alkaen. AMD:n julkaisua seurasi odotetusti näytönohjainvalmistajien julkistusvyöry. Ensimmäisten joukossa omat mallinsa kiiruhti paljastamaan Asrock ja MSI.

Julkistukset jättivät kuitenkin hieman toivomisen varaa, sillä kummankin valmistajan kohdalla näytönohjainten grafiikkapiirien kellotaajuudet paljastetaan vasta myöhemmin.

Asrockin kattaukseen kuuluu Radeon RX 6500 XT Phantom Gaming D 4GB OC ja Radeon RX 6500 XT Challenger ITX 4 GB. Ensin mainittu on varustettu järeämmällä kahden tuulettimen jäähdytysratkaisulla. Toinen tuuletin on pyhitetty melkein kokonaan alumiinirivaston jäähdyttämiseen, sillä piirilevy yltää vain hieman toisen tuulettimen alle. Radeon RX 6500 XT Challenger ITX 4 GB on ihanteellinen kompakteihin kokoonpanoihin pienen kokonsa ansiosta. Kummassakin tapauksessa näytönohjaimelle järjestetään lisävirtaa yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliittimellä. Näyttöliittimistä löytyy yksi DisplayPort 1.4 -liitäntä ja yksi HDMI 2.1 -liitäntä.

MSI:n Radeon RX 6500 XT -näytönohjaimet löytyvät Mech-sarjasta. Valmistajalle ominaiseen tapaan tarjolle tulee perusversio ja tehdasylikellotettu OC-versio.

Ulkoisesti Radeon RX 6500 XT Mech 2X 4G ja Radeon RX 6500 XT Mech 2X 4G ovat identtisiä. Erot löytyvät kellotaajuuksista, jotka ovat toistaiseksi arvailun varassa.

Kummankin mallin kohdalla jäähdytyksestä vastaa kahden tuulettimen jäähdytysjärjestelmä. Näytönohjainten ulkomitat ovat 172 x 112 x 42 millimetriä. Asrockin korteista poiketen MSI:n näytönohjaimille lisävirran järjestämiseen riittää yksi 6-pinninen lisävirtaliitäntä. Näyttöliitäntöinä toimii yksi DisplayPort 1.4 -liitäntä ja yksi HDMI 2.1 -liitäntä.

Tehdasylikellottamattomien mallien osalta kellotaajuudet noudattanee AMD:n referenssiä. Täten game-kellotaajuus on 2610 megahertsiä ja boost-kellotaajuus nousee korkeimmillaan 2815 megahertsiin.

Toistaiseksi näytönohjainten hinnoista ei ole tarkempaa tietoa. AMD:n suositushinta Radeon RX 6500 XT -näytönohjaimelle on 199 dollaria. Ottaen huomioon, että Radeon RX 6600 -näytönohjainten hinnat ovat kivunneet yli 500 euroon, niin 400 euron hintalappu tehdasylikellotetuille malleille ei liene liioittelua.