UUSIMMAT

Testi Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G -näytönohjain – Viileä mutta vaatimaton

03.04.2022 19:00 Aleksi Pakkala

Edullisempien pelikelpoisten näytönohjaimien luokkaan on tullut viime aikoina parikin uutta näytönohjainta: AMD Radeon RX 6500 XT ja Nvidia GeForce RTX 3050. Otimme testiin kummatkin, ja tässä artikkelissa keskitytään näistä ensimmäiseen.

Näytönohjainten saatavuustilanne ei ole vieläkään ottanut merkittäviä askeleita parempaan päin, vaikka Nvidian 3000-sarjan ja AMD:n 6000-sarjan elinkaaret ovat jo ehtineet pitkälle. Molemmat komponenttivalmistajat pyrkivät kuitenkin saamaan näytönohjaimia pelaajien käsiin tavalla tai toisella, ja tämänkertaisena keinona on huokeampien mallien esittely markkinoille.

Testiin otettu Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC on noin 300 euron hintainen Full HD -resoluutiolla pelaamiseen suunnattu näytönohjain. Sen lähimmät modernit kilpailijat tulevat siis Nvidian leiristä, ja sieltä tarkemmin sanottuna vasta julkaistu Nvidia GeForce RTX 3050.

Jo AMD:n Radeon RX 6500 XT -näytönohjaimella asettama 219 euron ohjemyyntihinta on korkean puoleinen, mutta yli 300 euron katuhinta tuntuu jo kohtuuttomalta näytönohjainmallin ominaisuuksiin nähden. Tämä heijastelee kuitenkin edelleen niukkuuden hallitsemaan markkinatilannetta: kaikkien uusien näytönohjainten hinnat ovat edelleen aivan pilvissä. Valoa on kuitenkin jo tunnelin päässä, sillä näytönohjainten hinnat ovat viime aikoina laskeneet hitaasti, mutta kohtuullisen varmasti.

Muropaketin artikkelissa tutustutaan tarkemmin Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC -näytönohjaimeen ja vertaillaan suorituskykyä hieman hintavampien GeForce GeForce RTX 3050 -mallien kanssa. Jälkimmäisten testin voi lukea täältä:

Testi | Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G ja MSI GeForce RTX 3050 Gaming X -näytönohjaimet – Kohtuullisesti kokoa ja tehoa

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat