Uusimmat

Powercolor esitteli Radeon RX Vega Nano -näytönohjaimen prototyyppiä

20.04.2018 20:05 Muropaketin toimitus

 

AMD:n kaikessa hiljaisuudessa kuoppaama Radeon RX Vega Nano -näytönohjain nousi taas pinnalle, kun ilmeni Powercolorin esitelleen kehittämäänsä prototyyppiä. Varmuutta näytönohjaimen tuotantoon päätymisestä ei kuitenkaan ole.

Radeon RX Vega -näytönohjainten julkaisun yhteydessä nähtiin myös RX Vega Nano -näytönohjain. Ensimmäinen Nano-kortti päätyikin Epic Games -pelistudion perustajalle Tim Sweeneylle. Julkaisutilaisuuden jälkeen RX Vega Nano -näytönohjaimet ovat pysyneet tutkan alla, eikä myöskään AMD ole hiiskunut niistä.

Powercolor rikkoi omalta osaltaan hiljaisuuden, kun se paljasti referenssimalliin perustuvan prototyyppiinsä Radeon RX Vega Nano -näytönohjaimesta. R9 Nano -näytönohjaimen tapaan näytönohjain erittäin pienikokoinen. Powercolorin esittelemässä näytönohjaimessa on karsittu versio Vega 10 -grafiikkapiiristä, jossa on kuitenkin 56 aktiivista compute unit -yksikköä. Lisävirran tarvetta varten näytönohjaimessa on yksi 8-pinninen ja yksi 6-pinninen lisävirtaliitäntä.

Powercolor ei ole toistaiseksi päättänyt Radeon RX Vega Nano -näytönohjainten tuotantoon viemisestä. Joten Nano-kortteja odottavien pitää jatkaa sinnittelyä.