UUSIMMAT

Samsungin taittuvien puhelinten myynti nelinkertaistui – Applen tuote saattaa muuttaa pelikentän

02.01.2022 09:31 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2021 lähestyessä loppuaan Samsung tiedotti, että kuluttajat ovat ostaneet joukoittain yrityksen taitettavia puhelimia. Niitä toimitettiin huomattavasti enemmän kuin vuonna 2020.

Nelinkertaiset toimitusmäärät vuoteen 2020 verrattuna juontavat juurensa suurelta osin elokuussa esiteltyihin uusiin tuotteisiin, joita olivat Samsung Galaxy Z Fold3 ja Samsung Galaxy Z Flip3. Pelkästään näiden kahden tuotteen yhteenlaskettu myynti ylitti viime vuoden taitettavien laitteiden menekin.

Molemmat taitettavat ovat varustettu edeltäjiään paremmilla ohjelmistoilla ja ominaisuuksilla, ja mikä tärkeintä, ne ovat huomattavasti halvempia. Hinnat ovat silti meheviä, sillä Z Fold 3:sta saa pulittaa Suomessa vajaat 2000 euroa, kun Z Flip 3 puolestaan irtoaa 1150 eurolla.

Taitettavien laitteiden hintojen odotetaan hiljalleen laskevan valmistustapojen kehittyessä, sillä ainakin taittuvat näytöt ja saranamekanismit ovat olleet aiheuttaneet paljon kustannuksia. Lisääntyvä kilpailu eittämättä alentanee niin ikään hintoja.

Counterpoint Researchin elokuun raportin mukaan vuonna 2021 myydään maailmanlaajuisesti yhdeksän miljoonaa taitettavaa tuotetta, joka on kolminkertainen kasvu vuoteen 2020 verrattuna. Samsungin osuus taitettavien tuotteiden markkinoista viime vuonna oli 88 prosenttia.

Vaikka yhtiö saa kilpailijoita muun muassa Oppon suunnalta, Samsungin odotetaan jatkossakin myyvän kolme neljäsosaa maailman taitettavista laitteista. Vaikka Samsungilla onkin tällä hetkellä huomattava etumatka kilpailijoihinsa nähden, taitettavien mobiililaitteiden pelikenttä voi muuttua, jos Apple julkaisee huhutun, taitettavan iPhone Flip -puhelimen vuonna 2023.

LUE MYÖS: Testissä taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Fold3 5G -puhelin – Tämän hetken vetävin puhelin on vielä kynän verran entistäkin parempi

LUE MYÖS: Testissä Samsung Galaxy Z Flip3 – Taittuvanäyttöisten puhelimien ykkösvaihtoehto