Testissä Samsung Galaxy Z Flip3 – Taittuvanäyttöisten puhelimien ykkösvaihtoehto

15.10.2021 11:00 Samuli Herttua

Taittuvanäyttöisen puhelimet eivät vieläkään ole mikään yleisin näky katukuvassa. Selvä este yleistymiselle löytyy hinnasta, mutta muuten ominaisuudet alkavat olla hyvällä tolalla. Testiin otettu simpukkamallinen Samsung Galaxy Z Flip3 edustaakin luokassaan tämän hetken järkevintä vaihtoehtoa.

Samsung toi viime vuoden keväällä, juuri ennen koronapandemian puhkeamista, markkinoille uuden puhelimen, joka kolahti monella nostalgiahermoon. Kyseessä oli ensimmäinen versio Z Flipistä, simpukkamallisesta älypuhelimesta.

Nyt Galaxy Z Flip on siirtynyt toiseen sukupolveen, vaikka uuden puhelimen nimi onkin Z Flip3. Alkuperäisestä Z Flipistä tuli viime kesän myötä 5G-malli, mutta se perustui täysin alkuperäiseen Flip-versioon, jonka takia sitä ei voi ehkä uudeksi sukupolveksi laskea.

Uuden Galaxy Z Flip3:n kohdalla Samsung ei ole lähtenyt rakentamaan simpukkapuhelintaan täysin uusiksi, vaan on lähinnä viilannut edellisen mallin puutteita. Myös hintaa on pudotettu roimasti, mikä tuo taittuvanäyttöisen puhelimen vähintään pienen askeleen lähemmäs suuria massoja. Hinnat alkavat 1079 eurosta, päätyen 1149 euroon.

Galaxy Z Flip3:lle on vaikea keksiä suoria kilpailijoita, sillä yhtä suorituskykyisiä simpukkamalleja ei markkinoilta oikein löydy. Edellisvuonna julkaistu simpukkamallinen Motorola Razr 5G kilpailee samassa kategoriassa, mutta jää suorituskyvyssä jälkeen heikommalla järjestelmäpiirillään.

Suorituskyvyn puolesta puhelin kilpailee perinteisempiä huippumalleja vastaan kuten OnePlus 9 Pro tai Sony Xperia I III. Myös Samsungin omasta portfoliosta löytyy mm. Samsung Galaxy S21+, joka kilpailee samassa kategoriassa.

Galaxy Z Flip 3:n myyntipakkaus on nykytrendien mukaisesti minimalistinen, sillä ohuen paketin sisältö on kohtuullisen laiha. Sisällä ovat vain puhelin, SIM-työkalu, USB-C-kaapeli sekä pikaopas. Laturi on siis hankittava erikseen. Mihinkään kalliiseen laturiin ei kuitenkaan kannata satsata. Syy siihen paljastuu tämän testiartikkelin akunkesto-osiossa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttö
  3. Kamera, suorituskyky ja akunkesto
  4. Yhteenveto