UUSIMMAT

Vertailussa verkkotallennusratkaisut kotikäyttöön

31.05.2008 18:01 |

Monesta huushollista löytyy nykypäivänä useampi kuin yksi tietokone, joiden välillä tapahtuu ainakin ajoittain tiuhaa tiedonsiirtoa. Useammalla koneella saattaa monesti olla tarve käyttää samoja tiedostoja, joka tarkoittaa käytännössä samojen tiedostojen säilyttämistä monessa eri paikassa. Tietokoneiden kytkeminen kotiverkkoon vähentää useiden tiedostokopioiden tarvetta, mutta kaikkien tarvittavien koneiden on oltava tällöin päällä, jotta yhteys tiedostoihin säilyisi.

Esimerkki parhaasta päästä on tilanne, jossa olohuoneeseen on sijoitettu multimediatietokone, jonka ohella musiikin kuuntelua ja ajoittaista elokuvien katselua harrastetaan kuitenkin myös talon muilla koneilla. Tällöin optimitilanne on, että multimediatiedostot olisivat aina tasaväkisesti saatavilla yhdestä paikasta kaikille tietokoneille. Tällaiseen tilanteeseen yksi parhaista ratkaisuista onkin markkinoilla huimasti suosiotaan lisänneet verkkokiintolevyt tai yksinkertainen kotiserverikone.

Näin kesän kynnyksellä tutustumme kolmeen kotiverkkoon liitettävään tallennusratkaisuun, joista löytyy tallennuskapasiteettia teratavun verran ja hinnat liikkuvat noin 250 ja 750 euron välimaastossa. Vertailuun osaa ottavat Buffalon, Fujitsu Siemensin sekä LaCien tuotteet. Tarkoituksena on tutkia erityisesti laitteiden tarjoamia ominaisuuksia sekä käyttöönottoa ja käyttöliittymiä.

Sisältö

  1. Vertailussa verkkotallennusratkaisut kotikäyttöön
  2. Buffalo LinkStation Pro Duo 1TB
  3. LaCie 2big Network 1TB
  4. Fujitsu Siemens Scaleo Home Server 1900
  5. Testit ja loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat