Uusimmat

Lehtikatsaus: Spider-Man 2/2014 on turhan tuttua huttua, mutta New York sentään tuhoutuu

27.02.2014 12:40 Muropaketin toimitus

Spider-Man - Hämähäkkimies

Ikä ei tuo viisautta. Sen todistaa Spider-Man 2/2014 veteraanikonna Korppikotka, joka saa taas pataansa koko kulmakunnan ystävälliseltä seittisingolta.

Helmikuun Spider-Manissa jatkuu Korppikotkan paluusta kertova Suuria korkeuksia -tarina. Kohtalaisen verevästä alustaan huolimatta tarina taantuu loppua kohti tusinatoiminnaksi, joka miellyttää lukijoista todennäköisesti vain nuorimpia. Kauas jäädään aikaisemmista Korppikotka-tarinoista, etenkin J.M. DeMatteisin 90-luvun klassikosta, jossa kuoleva pahis teki tiliä elämästään (Hämähäkkimies 7/1993).

Hämähäkkimiehen jäljittäessä Korppikotkaa ja tämän nuoria apulaisia, hän joutuu vastentahtoisesti selvittelemään välejään ex-heilansa Carlie Cooperin kanssa. Kireiden keskusteluiden rytmittämä tarina etenee tyhjänpäiväisyydestään huolimatta kohtalaisen sulavasti, mutta Giuseppe Camuncolin kuvitus tekee lukukokemuksesta raskaan. Hahmojen anatomia pettää toistuvasti, ruutujako on mielikuvituksetonta ja värityskin tunkkaista.

Spider-Man - Hämähäkkimies

Hämiksen ja lukijan elämän kannalta Suuria korkeuksia – osa 2: Rikoskumppanit on yhdentekevää huttua. Vastaavia täytetarinoita on nähty vuosien saatossa jo satoja.

Spider-Man 2/2014:n puolivälissä nähdään muutaman minuutin välipala Ihan normipäivä.

Ilman dialogia etenevät ”sarjakuvanovelli” on pikkunäppärää hupailua, joka esittelee Hämähäkkimiehen elämän eri puolet. Javier Pulidon pelkistetty piirrosjälki on toimivaa, mutta mitään ei tästä Paul Benjaminin kirjoittamasta lyhäristä kyllä mieleen jää. Baari-illasta se ei johdu, sillä nimestä huolimatta mokomaa ei tarinasta löydy.

Spider-Man - Hämähäkkimies

Helmikuun lehden tasoa nostaa piirun verran sen päätöstarina, nimihirviön Minä tapoin huomisen – osa 1: Schrödingerin katastrofi kätkeytyvä erilainen aikaseikkailu. Peter Parkerin nykyiselle työpaikalle eli Horizon Labsiin keskittyvässä tarinassa keksijänero (-törppö?) Grady Scraps onnistuu luomaan eräänlaisen aikaportin.

”Tulevaisuusovi” on vaikuttava keksintö, mutta sitä testatessa kaikki ei tietenkään mene suunnitelmien mukaisesti.

Peter Parkerin astuessa portista ”huomiseen” hän löytää koko New Yorkin raunioituneena. Scrapsin ja  Madame Webin avulla Hämis pyrkii selvittämään, miten 24 tunnin sisällä iskevä suuronnettomuus voidaan estää. Muita supersankareita ei selvitystyöhön kuitenkaan voi avuksi ottaa vähintäänkin epäkummallisen logiikan takia.

Spider-Man - Hämähäkkimies

”Miljoonia henkiä on nyt vaakalaudalla. Ja he elävät tai kuolevat yksin sinun teoistasi riippuen. Kuten minä, olet nähnyt tulevaisuuden. Tiedät sen nyt. Mutta muilla sankareilla on omat kohtalonsa täytettävänä tänään. Jos nykäiset heidän kudelmastaan, asiat voivat… huonontua”.

Dan Slottin ja Humberto Ramosin kynäilemä tarina ehtii vasta käynnistyä, kun lehden takakansi osuu jo silmiin. Jatkoa saadaan kuitenkin jo 12. maaliskuuta, kun Spider-Man 3/2014 ilmestyy.

Spider-Man 2/2014:n alkuperäisnumerot ovat The Amazing Spider-Man #675, 661 ja 678.

Spider-Man - Hämähäkkimies

Lue myös:

o Lehtikatsaus: Spider-Man 1/2014:ssa Hämis menettää naisensa ja salainen henkilöllisyys on taas vaarassa
o Lehtikatsaus: Spider-Man 12/2013 päättää vuoden merkittävimmän Hämis-tarinan hengästyttävällä vauhdilla
o Lehtikatsaus: Spider-Man 11/2013 paljastaa mitä tapahtuu, kun J. Jonah Jameson saa Hämis-voimat
o Lehtikatsaus: Spider-Man 10/2013 opettaa meille, ettei Hämis osaa edes ajatella seksiä
o Lehtikatsaus: Spider-Man 9/2013:ssa Peter Parker urpoilee urakalla ja Kloonisaagan pahis palaa
o Lehtikatsaus: Spider-Man 8/2013 kertoo, mitä kuuluu alkuperäiselle Venomille nykyään

Teksti: Tatu Junni