Uusimmat

Videolla BlackBerryn erikoinen Passport-älypuhelin

15.08.2014 19:36 Teemu Hynninen

Kanadalainen BlackBerry on menettänyt asemiaan markkinoilla kosketusnäyttöpuhelinten vallatessa asiakkaiden taskut viimeisten vuosien aikana. Yhtiö yrittää parhaillaan korjata tilannetta uudella BlackBerry OS 10 -käyttöjärjestelmällään, johon pohjautuvien laitteiden seuraava aalto on hiljalleen lipumassa markkinoille. Tähän ryhmään kuuluu erityisen mielenkiintoinen Passport.

BlackBerry Passportista kiehtovan tekee sen rakenne. Kyseessä on neliskanttisella 4,5 tuuman ja 1440 x 1440 pikselin kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin. Kokonaisuuteen yhdistyy kolmirivinen QWERTY-näppäimistö, joka toimii myös kosketuslevynä. Passport on kaiken kaikkiaan varsin ainutlaatuinen tuote ja onkin mielenkiintoista seurata, kuinka se lopulta markkinoilla otetaan vastaan.

Alta löytyvän lähdelinkin takaa löytyy Carphone Warehouse -verkkokaupan lyhyt esittelyvideo kanadalaisvalmistajan tulevasta uutuudesta. Siinä esitellään muun muassa BlackBerryn äänihakua, näppäimistöön integroitua kosketuslevyä ja laitteen rakennetta. Verkkokauppa veti videon pois YouTubesta pian sen julkaisun jälkeen, mutta kuten yleensä, ehdittiin se poimia talteen ja on edelleen kaikkien katseltavissa.

YouTube, BlackBerry Passport