Uusimmat

Täsmälleen sitä mitä odottaa – testissä Steelseriesin uudet pelikuulokeet

19.05.2015 22:30 Jukka O. Kauppinen

Heikki Takala antoi korvilleen valohoitoa, mutta ulospäin – ei siis korvakäytävällisesti. Emmehän ole höpösaitti! Joskin… Kyllähän kunnon korvavalokuulokkeille saattaisi olla tilausta. ”Näistä hyvät peliäänet ja samalla kaamosmasennuskin katoaa! Kaupanpäällisiksi kuunatseja ja kemikaalivanoja!”

No, ei mennä tämän pidemmälle. Keskitytään Steelseriesin uusiin pelikuulokkeisiin, jotka ovat varsin kivat!

Steelseriesin design ei ole juuri muuttunut. Kuulokkeet lepäävät erittäin mukavasti pannan varassa korvien päällä, ja muotoutuvat miellyttävästi pään muotoon, tarraamatta turhan kovaa kiinni. Koska rakenne on riippuva, turhat säätämiset jäävät pois ja kuulokkeet syleilevät miltei minkälaista päänmuotoa tahansa. Vaikka tämä toimii erinomaisesti maraton-sessioissa, voi se olla joskus harmittavaa musiikinkuuntelussa. Kupit jäävät joskus ikäänkuin hieman erilleen korvista, joka leikkaa ainakin bassotoistoa turhan paljon. Kokeilu on siis suositeltavaa ennen lopullista ostopäätöstä.

Turhat ulokkeet ovat myös karsittu minimiin. Jos mikkiä ei tarvita, sen voi piilottaa kuulokkeiden sisään. Valoja lukuunottamatta ulkoasu on miellyttävän pelkistetty.

Äänenlaadussa ei ole moitittavaa, ainakaan tässä hintaluokassa. Steelseriesin kuulokkeet on tehty pelaamisen, eivätkä ne tätä peittele. Äänensävy on lämmin, ja isot elementit luovat tehokkaasti tilan tuntua peleissä ja elokuvissa. Ainakin räiskinnässä tämä on selkeä etu, sillä laukaustenvaihdot on helppo paikallistaa taistelukentällä. Mitään virtuaalisurround-kikkailuja ei ole, vaan kuulokkeet toimivat rehellisesti stereona.

Lue koko artikkeli: Steelseries Siberia V3 Prism – laadukasta korvavalohoitoa

Lisää aiheesta

Asus ROG Orion – korkealla hintalapulla saa vain kohtalaista ääntä 

Creative Tactic 3D Rage Wireless – poikkeuksellisen kestävät pelikuulokkeet 

Gioteck MH-1 – järeämpi Xbox-mikki pienipäisille

Razer Surround Pro – tilaäänet mihin tahansa kuulokkeeseen? 

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni

Sound Blaster Tactic 3D Sigma – Tukevat kuulokkeet pelaajille 

Steelseries Siberia V2 – pätevä pelikuuloke mukavuudenhaluisille 

Turtle Beach XP 400 – hyvät kuulokkeet