Yllättävä paljastus: Näin Michelle Pfeifferin huulet vaikuttivat Alien 3:n hirviön syntyyn

01.12.2017 14:20 | Muropaketin toimitus

Alien-franchise on läpikäynyt useita muutoksia vuosien varrella. Inspiraatiota on haettu joskus yllättävistäkin paikoista, kuten Alien 3:n ohjaaja David Fincher paljastaa.

Päivittäessään yhden kaikkien aikojen ikonisimman hirviön ulkonäköä harva tulisi varmaankaan ajatelleeksi, että hakisi siihen inspiraatiota Michelle Pfeifferin kaltaisesta, kauniista näyttelijästä.

Vuonna 1992 Alien 3:n ohjannut David Fincher on Cinemablendin uutisen mukaan kuitenkin paljastanut, että Pfeiffer, ja erityisesti hänen huulensa, toimi inspiraationa elokuvan hirviön aikuismuodolle:

”Annoimme sille Michelle Pfeifferin huulet. Niihin ne pohjautuvat. Sillä [Alienilla] oli aina sellaiset ohuet huulet ja sanoin Gigerille: ’tehdään siitä nainen kun se tulee Ripleytä kohti’. Niinpä sillä on isot, täyteläiset kollageenihuulet.”

Ridley Scottin Alieniin (1979) alkuperäisen hirviön suunnitellut H.R. Giger ei ollut mukana James Cameronin ohjaamassa jatko-osassa Aliens (1986). Niinpä saatuaan pyynnön tulla mukaan jälleen kolmanteen elokuvaan, hän näki mahdollisuuden tehdä parannuksia alkuperäiseen luomukseensa.

Michelle Pfeifferin huulineen voi nähdä parhaillaan valkokankailla pyörivässä elokuvassa Idän pikajunan arvoitus.

Muropaketin uusimmat