Uusimmat

Yllättävä paljastus: Näin Michelle Pfeifferin huulet vaikuttivat Alien 3:n hirviön syntyyn

01.12.2017 14:20 Muropaketin toimitus

Alien-franchise on läpikäynyt useita muutoksia vuosien varrella. Inspiraatiota on haettu joskus yllättävistäkin paikoista, kuten Alien 3:n ohjaaja David Fincher paljastaa.

Päivittäessään yhden kaikkien aikojen ikonisimman hirviön ulkonäköä harva tulisi varmaankaan ajatelleeksi, että hakisi siihen inspiraatiota Michelle Pfeifferin kaltaisesta, kauniista näyttelijästä.

Vuonna 1992 Alien 3:n ohjannut David Fincher on Cinemablendin uutisen mukaan kuitenkin paljastanut, että Pfeiffer, ja erityisesti hänen huulensa, toimi inspiraationa elokuvan hirviön aikuismuodolle:

”Annoimme sille Michelle Pfeifferin huulet. Niihin ne pohjautuvat. Sillä [Alienilla] oli aina sellaiset ohuet huulet ja sanoin Gigerille: ’tehdään siitä nainen kun se tulee Ripleytä kohti’. Niinpä sillä on isot, täyteläiset kollageenihuulet.”

Ridley Scottin Alieniin (1979) alkuperäisen hirviön suunnitellut H.R. Giger ei ollut mukana James Cameronin ohjaamassa jatko-osassa Aliens (1986). Niinpä saatuaan pyynnön tulla mukaan jälleen kolmanteen elokuvaan, hän näki mahdollisuuden tehdä parannuksia alkuperäiseen luomukseensa.

Michelle Pfeifferin huulineen voi nähdä parhaillaan valkokankailla pyörivässä elokuvassa Idän pikajunan arvoitus.