Uusimmat

Esittelyssä Ridley Scottin Prometheus-Blu-ray:n bonusmateriaalit

03.10.2012 10:19 Muropaketin toimitus

Prometheus

Ridley Scottin ohjaaman Prometheuksen Blu-ray ilmestyy Suomessa perjantaina. Dome.fi tutustui ennakkoon elokuvan bonusmateriaaleihin. Kivasti on ekstroja tarjolla, mutta enemmänkin olisimme toivoneet.

Prometheuksen Blu-ray ei ennakkohuhuista huolimatta sisällä elokuvasta ohjaajan versiota, mutta poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia riittää kyllä. Tarjolla on peräti 14 eri kohtausta, joiden yhteiskesto on reilut 35 minuuttia. Kohtaukset on mahdollista katsoa leikkaaja Pietro Scalian ja visuaalisista tehosteista vastanneen Richard Stammersin kommenttien kera taikka ilman. Molemmissa vaihtoehdoissa on mukana Mirva Lukkarin suomenkielinen tekstitys.

Poistetut ja vaihtoehtoiset kohtaukset jakautuvat tasaisesti pitkin elokuvaa:

Arrival of the Engineers [2:31]
T’is the Season [0:58]
Our First Alien [0:42]
Skin [0:42]
We’re Not Alone Anymore [1:22]
Strange Bedfellows [2:57]
Holloway Hungover [1:25]
David’s Objective [0:23]
Janek Fills Vickers In [3:27]
A King Has His Reign [3:40]
Fifield Attacks [2:01]
The Engineer Speaks [4:06]
Final Battle [5:30]
Paradise [5:05]

Prometheus

Valitettavasti Blu-ray:n tarjoamat lisäkohtaukset eivät juurikaan selitä Prometheuksen epäloogisuuksia tai typerimpiä juonenkäänteitä. Elizabeth Shaw’n (Noomi Rapace) ja hänen poikaystävänsä Charlie Hollowayn (Logan Marshall-Green) välejä avataan hieman enemmän, ja muutenkin eri hahmoja pyritään syventämään. Uusista kohtauksista kiinnostavimpia ovat kuitenkin Insinöörille lisää ruutuaikaa tarjoavat hetket sekä mutatoituneen Fifieldin (Sean Harris) vaihtoehtoinen hyökkäys. Siinä hahmo on toteutettu tietokoneanimoituna toisin kuin elokuvan valkokangasversiossa.

Lupaavasta nimestä huolimatta viimeinen vaihtoehtoinen kohtaus ”Paradise” ei esittele Insinöörien planeettaa, kuten fanit ovat toivoneet, vaan Elizabethin ja David-robotin (Michael Fassbender) jutustelua. Elokuvan vihoviimeinen kohtaus on siis jo nähty ja jatkoa tutulle tarinalle saadaan vasta Prometheus 2:ssa, joka on tällä tietoa aikataulutettu vuodelle 2014.

Prometheus

Peter Weyland Files -osio sisältää vajaan 20 minuutin verran ”videotiedostoja” Weyland Industriesin tietopankeista. Tarjolla on:

Quiet Eyes: Elizabeth Shaw (Elizabeth Shaw’n viesti vanhalle Weylandille)
Happy Birthday, David (Michael Fassbenderin esittämän David-robotin mainos)
Prometheus Transmission (Prometheuksen, sen miehistön ja vähän vaikka minkä esittely)
TED Conference, 2013 (Guy Pearcen esittämän nuoren Peter Weylandin esiintyminen vuoden 2023 TED-konferenssissa)

Elokuvan kommenttiraitoja on tarjolla kaksi erilaista. Valittavana on joko Ridley Scottin tai käsikirjoittajien Jon Spaihtsin ja Damon Lindelofin selostukset elokuvasta ja sen tekemisestä.

Teksti: Tatu Junni