Liam Neeson pyysi anteeksi vuoden 2019 rasismikohua yllättävällä tavalla

09.05.2022 10:58 Muropaketin toimitus

Liam Neeson vieraili Donald Glowerin Atlanta-sarjassa omana itsenään.

Veteraaninäyttelijä Liam Neeson kohautti vuonna 2019 paljastamalla olleensa nuorena miehenä niin vihainen ystävänsä raiskauksesta, että hän haaveili kostamisesta ja ’mustan miehen’ tappamisesta.

Nyt Neeson vieraili Donald Glowerin upean Atlanta-sarjan kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa omana itsenään. Glowerin käsikirjoittamassa New Jazz -nimisessä episodissa Brian Tyree Henryn esittämä Paper Boi -räppäri päätyy Amsterdamissa Cancel Club -nimiseen baariin, jossa hän törmää Neesoniin.

Neeson pahoittelee sanomisiaan, ja Paper Boi on tyytyväinen, ettei Neeson vihaa tummaihoisia ihmisiä. Neeson kuitenkin vastaa, ettei voi sietää tummia, koska he yrittivät canceloida hänen uransa. Hän pitää heitä vihamiehinään.

Anteeksipyyntö voi kuulostaa kummalta, mutta on täysin linjassa Atlanta-sarjan afrosurrealismia edustavan tyylin kanssa.

Suomessa harmillisen tuntemattomaksi jäänyt Donald Gloverin luoma ja tähdittämä Atlanta-sarja päättyy neljänteen tuotantokauteen. Yhdysvalloissa FX-kanavan ja Hulun esittämän laatusarjan kolmatta kautta on jäljellä vielä muutama jakso. Viimeiseksi jäävä neljäs tuotantokausi nähdään jo tulevana syksynä.

Suomessa Atlanta löytyy Disney+:n valikoimasta.