Neljäs Matrix-elokuva floppasi täysin Suomessa ja maailmalla – Uudesta Spider-Manista sen sijaan tuli valtava hitti

18.01.2022 07:59 Muropaketin toimitus

Suomen suurimmat elokuvateatterit on suljettu ja pysyvät säpissä massanäytösten osalta todennäköisesti vielä hyvän aikaa. Niin sanottuja kaverinäytöksiä kuitenkin järjestetään niissäkin.

Paljoa ei tarvitse katsojia kerätä päästäkseen nyt Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Suomen Elokuvasäätiön mukaan TOP 20 -listan kärkisijaan riitti viime viikonloppuna 3357 katsojaa, jonka Spider-Man: No Way Home keräsi koronakurimuksen keskellä.

Jon Wattsin ohjaamasta ja joulukuussa ensi-iltansa saaneesta Hämis-leffasta on tullut Suomessakin yllättävän kova hitti: se on ollut jo viisi viikkoa maamme suosituin elokuva, ja katsojia on kertynyt reilut 155 000.

Maailmanlaajuisesti Spider-Man: No Way Homella on lipputuloja jo 1,629 miljardia dollaria.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | Spider-Man: No Way Home on kaikkien aikojen Hämähäkkimies-elokuva

Kehnommin menee loppuvuoden 2021 toisella isolla ensi-illalla: The Matrix Resurrections lukeutui syksyn odotetuimpiin uutuuksiin, mutta Suomessa sillä on kasassa vasta 21 000 katsojaa. Kehno luku selittyy osittain sillä, että elokuva julkaistiin joulupäivänä, ja seuraavalla viikolla esimerkiksi pääkaupunkiseudun teatterit joutuivat sulkemaan ovensa.

Mutta ei Matrixilla mene hyvin muuallakaan: lipunmyyntiä on tällä hetkellä kasassa vasta 140,8 miljoonaa dollaria – ja budjetti oli 190 miljoonaa…

LUE LISÄÄ: Arvostelu | The Matrix Resurrections on tylsä metaelokuva, joka paasaa 148 minuuttia nykymaailman epäkohdista