Uusimmat

Peter Jackson tuotti ja käsikirjoitti joulukuussa ensi-iltansa saavan Mortal Enginesin, muttei ohjannut sitä – nyt hän kertoi syyn

02.11.2018 21:53 Muropaketin toimitus

Joulukuussa ensi-iltansa saavaa Mortal Enginesia on kutsuttu Peter Jacksonin comeback-elokuvaksi, vaikkei Tolkien-filmatisoija ole edes ohjannut sitä. Muuten Jacksonilla on ollut näppinsä vahvasti pelissä: hän on tuottanut ja käsikirjoittanut fantasiaseikkailun, ja osallistunut sen ohjaajavalintaan.

Tuoreessa Empire-lehden haastattelussa Peter Jackson paljastaa, miksi hän päätti jättää Mortal Enginesin ohjausvastuun Christian Riversin harteille.

”En ollut oikeassa mielentilassa sitä varten. Ajattelin että voin joko ohjata Mortal Enginesin uupuneessa tilassa tai sitten voin antaa sen jollekin, joka on nuori ja energisempi, ja sitten auttaa häntä”, Jackson summasi.

Ei ole mikään salaisuus, että Hobitti-trilogia (2012-2014) oli Peter Jacksonille todella raskas rupeama. Sen jälkeen 100 miljoonan dollarin Mortal Engines on varmasti tuntunut raskaalta projektilta. Christian Rivers osallistui jo joidenkin Hobitti-kohtausten kuvaamiseen apuohjaajana. Tämä vakuutti Jacksonin siitä, että Rivers voisi olla oikea kaveri ohjaamaan Mortal Enginesin yksin.

Mortal Engines pohjautuu Philip Reeven romaaniin. Peter Jacksonin mukaan elokuva on eräänlainen yhdistelmä Star Warsia, Mad Maxia ja Harry Potteria:

”Luonnehdin elokuvaa niin, että jos Star Wars, Mad Max ja Harry Potter muodostaisivat kolmion, me istuisimme sen keskellä. Mortal Engines on yhtä laaja kuin Star Wars, yhtä rosoisen realistinen kuin Mad Max ja Philipin tekstissä on harrypottermainen, brittiläinen, institutionaalinen ja melkein Dickensiä muistuttava tunnelma”.

Virallinen synopsis kuvailee joulukuun 7. päivä Suomen ensi-iltansa saavaa Mortal Enginesia seuraavasti:

”Ihmiskunta on joutunut sopeutumaan uudenlaiseen elämään luonnonkatastrofin tuhottua sivilisaatiomme satoja vuosia sitten. Suunnattomat liikkuvat kaupungit vaeltavat ympäri maapalloa ja saalistavat säälimättömästi toisiaan. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) asuu liikkuvista kaupungeista suurimpiin kuuluvan Lontoon alimmissa kerroksissa. Kohdatessaan vihollisia pakenevan Hester Shawn (Hera Hilmar) hän tempautuu mukaan seikkailuun ja joutuu taistelemaan henkensä edestä. Kahden täysin erilaista ihmistä yhdistää voimansa ja heidän kohtalonaan on muuttaa historian kulkua.”