Ridley Scott, 83, jaksaa painaa: Ohjaajalta tulee tänä syksynä Suomen teattereihin kaksi uutta elokuvaa

14.09.2021 20:29 | Muropaketin toimitus

Vuonna 1977 The Duellistsilla elokuvaohjaajauransa aloittanut Ridley Scott täyttää marraskuussa 84 vuotta, mutta sitä ei työtahdista uskoisi.

Suomen elokuvateattereihin saapuu tänä syksynä kaksi uutta Ridley Scottin ohjaamaa elokuvaa, jotka ovat keskenään hyvin erilaisia.

Historiallinen The Last Duel -draama saa ensi-iltansa 15.10.2021. Elokuvan pääosissa nähdään Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ja Ben Affleck.

The Last Duel tapahtumat sijoittuvat Satavuotisen sodan aikaan. Ennakkotietojen mukaan elokuva tutkii ”miesten kaiken kattavaa valta-asemaa, oikeuden haurautta ja yhden naisen voimaa ja rohkeutta puolustaa totuutta”.

Reilu kuukausi The Last Duelin ensi-illan jälkeen, 26.11.2021, ensi-iltansa saa House of Gucci. Se on ”järkyttävän tositarinan innoittama elokuva italialaisen muotitalo Guccin takana olevasta perheestä ja sen luomasta imperiumista. Kolme vuosikymmentä kattava tarina rakkaudesta, petoksesta, rappiosta, kostosta ja lopulta murhasta osoittaa meille mitä nimi merkitsee, ja kuinka pitkälle perhe on valmis menemään suojellakseen sitä.”

Pääosia House of Guccissa esittävät Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto ja Salma Hayek.