Uusimmat

10+1 maailmanloppuelokuvaa – Katso nämä The Last of Usin uusia jaksoja odotellessa

23.01.2023 13:00 Tuukka Hämäläinen

The Last of Us on talven ehdoton hittisarja, mutta uusia jaksoja odotellessa on hyvä aika katsoa muita melankolisia maailmanloppuleffoja.

HBO Maxin odotettu The Last of Us -tv-sarja on nyt alkanut ja saanut erinomaisen vastaanoton niin kriitikoilta kuin katsojiltakin. Uusi jakso kuitenkin tupsahtaa vain kerran viikossa, joten lisää katsottavaa kaivataan varmasti.

Listasimme 10+1 elokuvaa, joilla on yhtä ja toista yhteistä The Last of Usin kanssa. Koska se olisi liian helppoa, emme ottaneet tälle listalle varsinaisia zobmbileffoja, vaan haimme sellaisia elokuvia, joilla on jotakin muuta yhteistä hittipeliin perustuvan sarjan kanssa. Ja kaikki listan elokuvat ovat luonnollisesti vähintäänkin katsomisen arvoisia.

LUE MYÖS: Arvostelu: The Last of Us on upea HBO Max -sarja, jolle jää odottamaan jatkoa kauhulla

1) Tie

John Hillcoatin ohjaama maailmanloppukuvaus Tie, eli The Road on yksi synkimmistä tyylilajinsa edustajista, mitä koskaan on tehty. Raskaassa elokuvassa isä ja poika vaeltavat halki tuhoutuneen Pohjois-Amerikan, josta ei paljon toivoa löydy.  Cormac McCarthyn Pulitzer-palkittuun romaaniin perustuvaa elokuvaa tähdittävät Viggo Mortensen ja Kodi Smit-McPhee.

Tie kuuluu valikoimaan Mubissa, ja se on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

2) Into the Forest

Vähemmän tunnettu maailmanlopun kuvaus on kanadalainen Into the Forest, joka perustuu Jean Heglandin suomeksikin julkaistuun romaaniin. Evan Rachel Wood ja Elliot Page esittävät päärooleissa siskoksia, jotka elävät erityksissä metsän keskellä suuren katastrofin jälkeisessä maailmassa. Turvallinen elämä eristyksissä ei kuitenkaan saa kauaa jatkua.

Into the Forest kuuluu valikoimaan Rakuten TV:ssä, ja se on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

3) The Midnight Sky

Koronavuonna 2020 Netflix ”ilahdutti” katsojakuntaansa joulun alla tällä tummanpuhuvalla, George Clooneyn tähdittämällä scifi-elokuvalla. Clooney esittää tutkijaa, joka yrittää varoittaa Maahan palaavaa tähtienvälistä alusta laskeutumasta säteilyn tuhoamalle planeetalle. Samalla hän yrittää pelastaa arktisesta tukikohdasta löytämänsä pikkutytön.

The Midnight Sky on katsottavissa vain Netflixistä.

LUE MYÖS: Arvostelu: George Clooneyn Netflixissä nähtävä The Midnight Sky -scifi-leffa on harmittavan keskinkertainen tieteistarina

4) Leave No Trace

Tositapahtumiin perustuva Leave No Trace ei ole maailmanloppuelokuva, mutta The Last of Usin ystävät löytävät siitä paljon tuttua. Suomessa Rakkautta & Anarkiaa -festarilla nähty elokuva kertoo entisestä sotaveteraanista ja hänen tyttärestään, jotka asuvat täysin eristyksissä maailmasta metsän keskellä. Elokuvan avainrooleissa nähdään Ben Foster ja myöhemmin Last Night in Sohossa mainetta niittänyt Thomasin McKenzie.

Leave No Trace on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

5) Ihmisen pojat

Ihmisen pojat, eli Children of Men ei kuvaa aivan postapokalyptista maailmaa, mutta ei paljon puutukaan. P. D. Jamesin romaaniin perustuva ja Alfonso Cuarónin ohjaama elokuva kertoo maailmasta, jossa pandemian seurauksena ihmisten hedelmällisyys on romahtanut, eikä maailmaan synny enää uusia lapsia. Elokuvaa tähdittävät Clive Owen ja Julianne Moore.

Ihmisen pojat kuuluu valikoimaan HBO Maxilla, ja se on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

6) Hiljainen paikka 1 & 2

Tämän listan mittapuulla hieman ”kevyemmästä” päästä ovat John Krasinskin kehutut hirviöelokuvat Hiljainen paikka ja 2 (The Quiet Place). Leffakaksikko kertoo perheestä, joka elää eristyksissä hirviöiden valloittaman maan keskellä, ja koska nämä olennot suunnistavat vain kuulollaan, on ihmisten pysyteltävä aina hiljaa selviytyäkseen.

Hiljainen paikka sisältyy valikoimaan Netflixissä ja Prime Videolla. Hiljainen paikka osa 2 löytyy vain Netflixistä, mutta molemmat ovat saatavilla useista vuokrauspalveluista.

LUE MYÖS: Arvostelu: Hiljainen paikka on vuoden parhaita kauhuelokuvia

LUE MYÖS: Arvostelu: Hiljainen paikka, osa 2 on erittäin pätevä jatko-osa vuoden 2018 yllätyshitille

7) The Rover

Guy Pearcen ja Robert Pattinsonin tähdittämä The Rover on eräänlainen yhdistelmä postapokalyptista tarinaa ja westerniä. Australian takamailla, 10 vuotta maailmantalouden romahduksen jälkeen entinen sotilas (Pearce) tulee rosvojoukon ryöstämäksi ja lähtee jäljittämään joukkoa pakottaen avukseen haavoittuneen, pelastamansa miehen (Pattinson).

The Rover on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

8) It Comes at Night

Uuden polven kehuttuihin kauhuelokuviin lukeutuva, Trey Edward Shultsin ohjaama It Comes at Night sijoittuu maailmaan, jossa leviää kuolettava virus. Eristyksissä elävä perhe päätyy kuitenkin ottamaan kotinsa suojiin myös toisen perheen, eikä jännitteiltä vältytä ulkomaailman vaarojen uhatessa. Intensiivisen elokuvan pääosassa nähdään Joel Edgerton.

It Comes at Night on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

LUE MYÖS: Arvostelu: It Comes at Night on vuoden parhaita elokuvia

9) Melancholia

Lars von Trierin Melancholia lienee listan erikoisin elokuva, mutta sitäkin väkevämpi kuvaus maailmanlopusta. Von Trierin ”masennustrilogiaan” kuuluva elokuva kertoo tosiasiassa masennuksesta, mutta sen ytimessä on kertomus Maapalloa lähestyvästä planeetasta, jonka pelätään tekevän kertarysäyksellä selvää koko ihmiskunnasta. Palkittua draamaa tähdittävät mm. Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg ja Kiefer Sutherland.

Melancholia on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

10) Hävitys

Jeff VanderMeerin kehuttuun romaaniin perustuva Hävitys, eli Annihilation ansaitsee sekin ehdottomasti paikkansa listalla. Natalie Portmanin tähdittämässä elokuvassa joukko tutkijoita lähtee tutkimaan arvoituksellista karanteenialuetta, jolla jonkinlainen avaruusolioiden läsnäolo on muuttanut luonnon täysin vieraaksi. Elokuvan ohjasi mm. Ex Machinasta tunnettu Alex Garland.

Hävitys löytyy Netflixistä, ja se on saatavilla useista vuokrauspalveluista.

LUE MYÖS: Arvostelu: Netflixin Annihilation-scifi-elokuva on lumoava mestariteos

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat