Thor: Ragnarokista leikattiin pois kohtaus, jossa Valkyrien biseksuaalisuus tuli selväksi

05.11.2017 10:11 | Muropaketin toimitus

Taika Waititi leikkasi uudesta Thor-elokuvasta pois kohtauksen, jossa Valkyrien seksuaalinen suuntautuminen olisi tullut entistäkin selvemmäksi.

Marvel on mennyt hitaasti mutta rohkeasti eteenpäin monipuolisuuden tiellä elokuvillaan. Captain Marvel saa oman elokuvansa ja Ant-Man and the Wasp -elokuvassa nähdään vihdoinkin naishahmo toisessa pääosaroolissa. Lisäksi Marvelin Black Panther -leffassa on tummaihoinen henkilö pääosassa, joten edistys edistyy hiljalleen.

Thor: Ragnarokissa oli lähellä, että Marvelin ensimmäinen LGBTQ-hahmon seksuaalisuus olisi esitetty melko suorasukaisella tavalla. Kuten Muropaketti on aiemmin uutisoinut, on Valkyrie-hahmon näyttelijä vahvistanut Twitterissä, että aivan kuten moderneissa sarjakuvissa, hänen esittämänsä hahmo on biseksuaali.

Rolling Stone -julkaisu osaa kertoa, että Thor: Ragnarokista päätettiin leikata pois lyhyt pätkä, josta Valkyrien seksuaalinen suuntautuminen olisi tullut selväksi. Siinä olisi näkynyt, kuinka nainen tulee ulos Valkyrien makuuhuoneesta. Tästä päätettiin lopulta luopua, sillä se ei sopinut kunnolla suunniteltuun kohtaan elokuvaa.

”Puhuimme siitä paljon. Yritimme olla alleviivaamatta asiaa tekemällä siitä erittäin ilmiselvää, sillä emme yrittäneet sanoa, että hei katsokaa, tämä hahmo on biseksuaali”, elokuvan ohjannut Taika Waititi kertoo.