Uusimmat

Uusi Batman-elokuva sai yllättävän ikärajan Suomessa – Nuorilla faneilla ei ole nyt mitään asiaa leffateatteriin

15.02.2022 09:50 Muropaketin toimitus

The Batman

The Batmanin pääsee Yhdysvalloissa katsomaan kunhan on täyttänyt 13 vuotta. Suomessa ikärajaluokitus tulee olemaan tiukempi.

SF Studios on ilmoittanut The Batmanin ikärajaksi Suomessa K16. Tämä on yllättävää, sillä moni odotti luokituksen olevan K12, mikä olisikin ollut lähempänä jenkkien linjausta.

Maailmalta kantautuneiden tietojen mukaan The Batman sisältää ”rankkaa väkivaltaa, jonkin verran huumeita ja kiroilua, sekä myös maltillisesti alastomuutta ja/tai seksiä”. Arvelemmekin, että elokuvan ikäraja on ollut rajatapaus K12:n ja K16:n välillä, ja trailereistakin välittynyt tarinan yleinen ahdistava tunnelma on sitten lopulta hilannut luokituksen K16:n puolelle.

Mikäli televisio-ohjelman tai elokuvan ikäraja on katsojan mielestä liian matala tai korkea, voi siitä antaa palautetta Kaville (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti). Perusteltu palaute saattaa aikanaan johtaa elokuvan tai televisio-ohjelman uudelleenluokitteluun. Tietenkin kantelu ennakkoon voi olla vähän kehnolla pohjalla…

Suomessa The Batmania pääsee katsomaan 4. maaliskuuta alkaen, eli jo parin viikon päästä. HBO Maxissa Matt Reevesin tummanpuhuva supersankaritarina julkaistaan 45 vuorokautta teatteriensi-illan jälkeen, eli huhtikuun loppupuolella.

Muropaketin uusimmat