Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta julkaistaan uusi versio sen 40-vuotisjuhlan kunniaksi

05.04.2019 09:31 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Francis Ford Coppola on leikannut uuden version Apocalypse Now -klassikkoelokuvastaan.

Francis Ford Coppolan Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta on olemassa kolme eri versiota – alkuperäinen, vuonna 2001 ilmestynyt tunnin pidempi Redux-versio sekä vain bootlegina levinnyt epävirallinen viiden tunnin mittainen työversio.

Nyt luvassa on kuitenkin uusi virallinen versio nimeltään Apocalypse Now: Final Cut, josta vastaa itse Coppola. Asia selviää Tribeca Film Festivalin sivuilta. Final Cut saa maailmanensi-iltansa elokuvajuhlilla 28. huhtikuuta.

Leffafestari kuvailee Final Cutin olevan ennennäkemätön versio, joka on restauroitu 4K-laadulla alkuperäisestä negatiivista. Coppolan elokuvaan mahdollisesti tekemiä muutoksia festari ei paljasta. Maestro itse osallistuu tilaisuuteen, sillä elokuvan jälkeen häntä haastattelee Steven Soderbergh. Coppola on luvannut kerto syistään miksi hän halusi julkaista Final Cut -version juuri nyt.

Final Cutin laajemmasta levityksestä ei ole vielä tietoa, mutta toivotaan sen pääsevän leffateatterikierrokselle Suomessakin. Veikkaamme että Final Cut julkaistaan aivan taatusti jossain vaiheessa 4K Blu-rayna ja Blu-rayna.