Loistavan Snowpiercer-scifi-elokuvan tv-versioon kiinnitettiin mm. Lord of the Ringsistä ja Game of Thronesista tuttu Sean Bean

01.11.2019 10:54 Muropaketin toimitus

Vedonlyönti alkakoon! Miten pian Sean Beanin hahmo kuolee tulevassa Snowpiercer-sarjassa?

Näyttelijä Sean Bean on kuollut valkokankaalla 21 kertaa, ja vähän aikaa sitten hän kertoi alkaneensa kieltäytyä rooleista, joissa hänen hahmonsa menehtyy.

Nyt muun muassa Game of Thronesista, GoldenEyesta ja Sormusten herrasta tuttu Bean on kiinnitetty mukaan TNT-kanavan tulevan Snowpiercer-scifi-sarjan kakkoskaudelle.

Vuonna 2013 ilmestyi Jacques Lobin, Benjamin Legrandin ja Jean-Marc Rochetten ranskalaissarjakuvaan Le Transperceneige perustuva, eteläkorealaisen Bong Joon-hon ohjaama hieno Snowpiercer-scifi-elokuva, jota kehuttiin syystäkin myös Muropaketin arviossa. Hänen tuorein elokuvansa Parasite voitti viime keväänä Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon. Se saa Suomen ensi-iltansa 20. marraskuuta Night Visions -leffafestarin avaijaiselokuvana.

Tv-versio ammentaa sekä sarjiksesta että elokuvasta ja siinä nähdään Beanin lisäksi muun muassa Jennifer Connelly, Sheila Vand ja Daveed Diggs. Ensimmäinen kausi alkaa Yhdysvalloissa keväällä 2020 ja Bean tulee mukaan vasta toisella tuotantokaudella.

Snowpiercerin pääpäsmärinä toimii Orphan Black -sarjan toisena luojana tunnetty Graeme Manson ja ohjaajana esimerkiksi Doctor Who:ta ja Black Mirroria tehnyt James Hawes.

Snowpiercerin mahdollisesta Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.