Uusimmat

Mitä hittoa Thor: The Dark Worldin loppukohtauksessa tapahtui? Antakaas kun selitämme

11.11.2013 09:03 Muropaketin toimitus

Thanos

Thor: The Dark World on ehtinyt pyöriä kohta pari viikkoa Suomen elokuvateattereissa. Supersankariseikkailun lopputekstien ”piilotetuista” kohtauksista ensimmäinen on herättänyt kovasti kummastusta. Mitä pirua siinä oikein tapahtuu?

Lopputekstien lomassa nähtävässä kohtauksessa Sif (Jaimie Alexander) ja Volstagg (Ray Stevenson) kohtaavat oudossa avaruusmuseossa valkopesuun pudonneen Benicio Del Toron ja luovuttavat hänelle Malekith Kirotun tuhokalun eli Aetherin, koska ”se on liian vaarallinen säilytettäväksi Asgardissa, jossa Tesseraktikin on”.

Lipevän oloinen avaruushörhö lupaa pitää huolta Aetherista ja asgardilaiset poistuvat. Del Toro jää hykertelemään itsekseen ja toteaa ”yksi hallussa, viisi jäljellä”. 

Keräilijät

Mistä tässä kaikessa on kyse?

Benicio Del Toron esittämä mies on The Collector eli Keräilijä. Stan Leen ja Don Heckin vuonna 1966 luoma hahmo on keskeisessä roolissa elokuussa 2014 ilmestyvässä Guardians of the Galaxy -elokuvassa, joka keskittyy Marvelin valkokangasuniversumin kosmiseen puoleen. Thor: The Dark Worldin piilokohtausta ei ole itse asiassa ohjannut Alan Taylor, vaan GotG:sta vastaava James Gunn.

Mistä petturiksi paljastuva Keräilijä sitten puhuu?

Mies viittaa puheellaan kuuteen Ikuisuuskiveen, joilla voi hallita todellisuuden eri puolia. Kivistä valkokankaalla on nähty jo Aether ja Tesserakti, ja lisää kiviä on kaikesta päätellen luvassa tulevissa Marvel-elokuvissa.

Ikuisuuden rautahanska

Ikuisuuskivet ovat tietenkin tuttuja Marvelin sarjakuvista.

Klassikkotarinassa Ikuisuuden rautahanska (The Infinity Gauntlet) The Avengersin loppukohtauksessa vilahtanut Thanos saa kaikki Ikuisuuskivet haltuunsa ja hallitsee niillä koko maailmankaikkeutta. ”Ikuisuuden rautahanskan” haltija voi toteuttaa kaikki toiveensa kuin paraskin jumala. Rajoituksena on vain käyttäjän mielikuvitus.

(Ja mitä teki kuolemaa palvova Thanos? Tappoi heti kättelyssä puolet kaikista maailman elävistä olennoista.)

Thanos esiintyy Guardians of the Galaxyssa, mutta ei ole elokuvan pääpahis. Arvatenkin avaruusroisto tavoittelee Ikuisuuskiviä myös valkokankaalla, ja kaikesta päätellen Keräilijä palvelee Thanosta asgardilaisten tietämättä – tai sitten Keräilijä koettaa itse saada kaikki kivet haltuunsa ja Thanos puuttuu tapahtumiin jossain vaiheessa.

Thanos

Thanos saattaa esiintyä The Avengersin jatko-osassa (The Avengers: Age of Ultron, kevät 2015), mutta ei ole pääpahis siinäkään. Kaikesta päätellen Marvel Studios rakentaa nyt huolella suurta kosmista tapahtumaa, joka huipentuu joko The Avengers 3:ssa tai kenties Ikuisuuden rautahanskan omassa elokuvassa hamassa tulevaisuudessa?

Vastauksia Thor: The Dark Worldin loppukohtauksen mysteereihin saadaan viimeistään Guardians of the Galaxyn myötä, mutta jo huhtikuun 2014 Captain America: The Winter Soldier saattaa tarjota jotain vihiä aiheesta.

Jos haluat päästä kunnolla kärryille Ikuisuuskivistä, Thanosista ja Ikuisuuden rautahanskasta, hanki haltuusi suomalaisen MARVEL-lehden numerot 5 ja 7/1993. Ikuisuuden rautahanskan jatko-osa Ikuisuussodat nähtiin puolestaan MARVEL-lehden numeroissa 6-7/1994. Trilogiaksi tarina täydentyi Ikuisuusristiretkien myötä MARVEL:in numeroissa 8-9/1995. 

Teksti: Tatu Junni