Spike Leen elokuvat julkaistaan jatkossa vain Netflixissä

20.12.2021 09:13 | Muropaketin toimitus

Netflix ja ohjaaja-käsikirjoittaja Spike Lee tekivät monen vuoden sopimuksen.

Netflix kertoo tehneensä ohjaaja-käsikirjoittaja Spike Leen kanssa uuden monen vuoden sopimuksen. Lee ohjaa ja tuottaa elokuvia jatkossa yksinoikeudella Netflixille.

Lee on tehnyt jo aiemminkin yhteistyötä suoratoistojätin kanssa, joista tunnetuin on Oscar-ehdokkuuksia kerännyt Da 5 Bloods -elokuva, joka sai ensi-iltansa kesällä 2020.

Lue myös: Arvostelu: Spike Leen ohjaama Da 5 Bloods on vuoden tärkein elokuva – ja se julkaistaan Netflixissä juuri oikeaan aikaan

Lee on ohjannut Netflixille myös Rodney King -spesiaalin, joka nähtiin vuonna 2017. Lisäksi hän tuotti vuoden 2019 See You Yesterday -elokuvan, ja toimi niin ohjaajana kuin tuottajana She’s Gotta Have It -sarjassa.

Lee itse kommentoi uutta diiliä omaan tunnistettavaan tyylinsä, jota on ehkä turha lähteä suomentamaan:

“There Is No Better Way For Me And My Company 40 Acres And A Mule Filmworks To Begin The New Year Than Renew Our Partnership With Ted, Scott And Tendo — Da Fearless Leaders Of NETFLIX. Besides My Joints, We Together Will Focus On The New Diverse Storytellers, YOUTH MUST BE SERVED. And Dat’s Da Truth, Ruth. YA-DIG? SHO-NUFF,” 

Netflixin ja Spike Leen sopimus alkaa siis tammikuussa.

Muropaketin uusimmat