Traileri | Noomi Rapacen tähdittämä Lamb-kauhuelokuva on häiriintynyttä A24-laatua – Mukana mm. ihmislapsen ja lampaan hybridi

28.07.2021 09:40 | Muropaketin toimitus

Yliluonnollinen kauhutrilleri Lamb saa ensi-iltansa lokakuussa.

A24 on julkaissut ensimmäisen trailerin ja pari julistetta Lamb-kauhutrilleristä, joka sai maailmanensi-iltansa pari viikkoa sitten Cannesin elokuvajuhlilla. Yliluonnollista kauhua ja kansantarua sekoittavan elokuvan jakelija A24 on tunnettu muun muassa omaperäisistä ja vinksahtaneista leffoistaan kuten Hereditary, Midsommar, High Life, The Witch ja The Lighthouse.

Lamb on Valdimar Jóhannssonin debyyttiohjaus. Hän vastaa myös elokuvan käsikirjoituksesta yhdessä islantilaisrunoilija Sjónin kanssa.

Elokuvassa esiintyvät Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson ja Ingvar Sigurðsson. Kehuja kerännyt elokuva kertoo islantilaispariskunnasta, joka löytää jotain omituista lammastallistaan. Lambin Cannesissa nähneet ja sitä ylistäneet kriitikot ovat olleet todella varovaisia arvosteluissaan, sillä ilmeisesti elokuvan juonta ei voi avata yhtään tarkemmin spoilaamatta koko leffaa.

Lamb saapuu Yhdysvalloissa laajempaan levitykseen 8. lokakuuta. Suomen ensi-iltaa ei ole vielä vahvistettu.