Traileri: Viime vuoden paras elokuva seuraa Logania ja Mad Maxia – Luvassa mustavalkoinen versio

13.07.2020 09:59 | Muropaketin toimitus

Mm. parhaan elokuvan Oscar-palkinnon voittaneesta Parasite-elokuvasta julkaistaan uusi versio.

Korealaisohjaaja Bong Joon-hon ohjaama upea Parasite palkittiin Oscar-gaalassa helmikuussa peräti neljällä pystillä, joista yksi tuli vuoden parhaasta elokuvasta. Nyt leffasta on tulossa ohjaajan jo ajat sitten lupailema Parasite: Black-and-White Edition, josta on tarjolla uusi traileri.

Parasiten mustavalkoinen versio voi tuntua rahastukselta. Nykyhetkeen sijoittuvan elokuvan ohjaaja Bong on kuitenkin aiemmin kertonut halunneensa tehdä Parasitesta version, jonka fiilis on kuin jossain klassikkoelokuvassa. Traileri alapuolelta löytyy myös videopätkä, jossa kahta eri versiota verrataan toisiinsa. Muutaman minuutin pätkän perusteella mustavalkoisen leffan tunnelma on aivan erilainen.

Alempaa löytyy myös uusi juliste, joka kiepauttaa alkuperäisen mainoslakanan kuvakulman. Siinä pihalla poseeraava Kimin perhe nähdään takaapäin.

Parasite pyörii edelleen Suomen elokuvateattereissa, niin Finnkinon kuin pienempien toimijoiden saleissa. Mustavalkoisen version saapumisesta Suomeen ei kuitenkaan ole vielä tietoa. Eiköhän Parasite: Black-and-White Edition nähdä meilläkin valkokankailla, koska uusia elokuvia ei ole näillä näkymin luvassa kuin aikaisintaan elokuussa.

Muropaketin arviossa Parasite sai täydet viisi tähteä ja siitä todettii muun muassa seuraavaa:

”Parasite on kaikin puolin karmivan hyvä elokuva, Bongin tyyliä parhaimmillaan, eli samaan aikaan viihdyttävä sekä elokuvallisesti kunnianhimoinen. Se ei välttämättä ole ohjaajansa paras teos, mutta sen perusteella en lähde arvosanaa rokottamaan. Edellisten, englanninkielisten ohjausten ohi Parasite kuitenkin nousee heittämällä, sillä vaikka Bong tunnetaan parhaiten suurieleisimmistä teoksistaan, on hänen kädenjälkensä parhaimmillaan pykälän pienemmissä ohjauksissa. Parasite pysyy paremmin kasassa kuin Snowpiercer ja Okja, vaikka se leikitteleekin eri tyylilajeilla suvereenisti.”

Lue koko arvio täältä:

Kuuden Oscarin ehdokas Parasite on viiden tähden elokuva, vaikka on sen ohjaaja parempaakin tehnyt