Uusimmat

Viikon valio: Sodankylän filmifestivaalit 13. – 17.6.2007

05.06.2007 13:18 Tatu Junni

”Tää on Sodankylä kaukana, täynnä ihmeitä” laulaa Maj Karman Herra Ylppö Sodankylä-albumin nimiraidalla. Kyseisellä kappaleella ei ole varsinaisesti tekemistä Sodankylän elokuvafestivaalien kanssa, mutta silti se onnistuu tiivistämään hyvin leffafestarin tunnelman. Sodankylän elokuvafestivaalien 22. vuosikerta kun lataa jälleen mahtavan kokonaisuuden maailman parhaita elokuvantekijöitä ja elokuvia tunnelmissa ja miljöössä, joita mikään muu maailman elokuvajuhla ei voi yleisölleen tarjota.

Saapumisensa Kaurismäen veljesten perustamille festivaaleille ovat varmistaneet mm. iranilaisen elokuvan ykkösnimi, kautta maailman palkittu mestari Abbas Kiarostami, italialaisen elokuvan eturintamaan 50 luvulta asti kuulunut veteraaniohjaaja Vittorio De Seta, kanadalaisen elokuvan korkeinta huippua edustava, Cannes-palkittu ohjaaja ja mestarikuvaaja Michel Brault sekä Giuseppe Bertolucci, ”nuorempi veli” ja lahjakas ohjaaja sekä esseisti.

Etualalla hyörii myös uuden elokuvan ulkomaisia vieraita, suomalaisia tähtiä ja ”mestariluokan” valovoimaisia elokuvan näkijöitä.

Sodankylän elokuvajuhlat toteuttaa tämän vuoden festivaaleilla myös laajan pakolais ja siirtolaisaiheita käsittelevien elokuvien teemakokonaisuuden yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa.

Ennakkolippuja on voinut varata touko–kesäkuun vaihteesta alkaen. Varausaika jatkuu aina 13.6.2006 klo 12.00 asti.

ELOKUVALIPPUJEN HINNAT

Normaalilippu ……………………. 6,00 €
To 14.6. mykkä…………………..15,00 €
Pe 15.6. mykkä ………………… 15,00 €
La 16.6. mykkä ………………… 12,00 €
Sarjalippu (12 kpl) …………… ..60,00 €
(ei koske mykkäelokuvia)

Lasten elokuvat …………………. 2,00 €
Ryhmäalennus lasten elokuviin:
(vähintään 5 hlöä) ……………… 1,00 €/kpl

Festivaalin kotisivut

Kuvat: Juhani Hilpas & Elina Saviaro

Muropaketin uusimmat