Uusimmat

Kokeilu: Kuuloaistiin mukautuvat Nuraphone -kuulokkeet tarjoavat loistavaa äänenlaatua ja haastavat vastamelukuulokkeiden kärjen

11.08.2019 10:00 Ilari Hauhia

Australialaisen startup-yhtiö Nuran Nuraphone-esikoiskuulokkeet kuulostavat ensialkuun scifi-elokuvan tuotteelta. Erikoisesti muotoillut kuulokkeet skannaavat käyttäjän korvat ja luovat jokaiselle käyttäjälle optimoidun kuunteluprofiilin. Testasimme, onko erikoiselta kuulostava teknologia vain markkointijargonia vai oikeasti käänteentekevä uutuus.

Vuonna 2015 Melbournessa perustettu Nura on valmistajana uusi tuttavuus. Noin 400 euron hintaiset Nuraphonet joutuvat kuitenkin kilpailemaan tunnettujen valmistajien menestyneiden kuulokkeiden kanssa, sillä esimerkiksi kehutut Bosen QuietComfort 35 II ja Sonyn MX WH-1000xM3 -vastamelukuulokkeet ovat hintansa puolesta jopa Nuraphone-kuulokkeita edullisempia.

Nuraphonejen kanssa aivan ensimmäisenä huomio kiinnittyy kuulokkeiden erikoiseen muotoiluun.

Kohtuullisen suurikokoiset kuulokkeet yhdistävät kuppimaisen over-the-ear-muotoilun korvan sisään työntyvään in-ear-tappiin. Valmistajan mukaan ratkaisulla on pyritty yhdistämään molempien muotoilujen parhaat puolet, ja luomaan mahdollisimman tiivis yhteys kuulokkeiden ja korvan välille. Korvan sisään työntyvä osa ei kuitenkaan uppoa yhtä syvälle kuin tavalliset in-ear-nappikuulokkeet.

Kilpailijoidensa tavoin vastameluominaisuuden tarjoavat ja Qualcomm aptX HD -yhteyttä tukevat langattomat Nuraphonet tarjoavat myös toisen ominaisuuden, jota kuulokemarkkinoilla ei ole nähty ennen. Kuulokkeet luovat jokaisesta käyttäjästä ainutkertaisen kuunteluprofiilin, joka vastaa jossain määrin personoitua EQ-profiilia.

Kuunteluprofiilileilla Nuraphonejen ääntä pyritään optimoimaan jokaisen korville sopivaksi ja se ottaa huomioon esimerkiksi sen, mikäli toisen korvan kuulo on heikompi toiseen verrattuna. Teknisesti Nuraphonejen taajuusvaste on 20 hertsistä 20 kilohertsiin. Korvanappien elementtien koko on 15 millimetriä, kun taas kuulokekupeissa on suuremmat 40 millimetrin elementit.

Nuraphonejen myyntipakkaus sisältää kuulokkeiden USB-latauskaapelin, jonka avulla voi myös kuunnella musiikkia tietokoneelta. Toisessa päässä kaapelia on Nuraphonejen oma liitin, eli johtoa ei voi korvata esimerkiksi yleisemmällä USB-C-piuhalla. Mikäli Nuraphonet haluaa yhdistää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntään pitää kyseinen vaihtojohto ostaa erikseen. Lisäksi tyylikkäässä myyntipakkauksessa on mukana suurikokoinen säilytyskotelo, erilaisia ohjevihkosia sekä kolmet erilaiset sovittimet Nuraphonejen in-ear-osaan.

Muropaketin kokeilussa käydään läpi kuulokkeiden niin käyttökokemukset kuin äänenlaatukin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat