UUSIMMAT

Kamera

30.10.2019 20:00 | Ilari Hauhia

Kamera

Nokia 7.2:n takapuolelta löytyy Zeiss-brändiä kantava kolmoiskamera. 48 megapikselin pääkamera perustuu Samsungin GM1-kennoon ja sen aukkoarvo on f1.8. Pyöreään kameramoduuliin on asetettu myös kahdeksan megapikselin, 118 asteen laajakulmakamera sekä erityisesti muotokuvausta varten tarvittava, viiden megapikselin syvyyskamera.

Kameraohjelmisto aukeaa joskus hieman hitaasti, mutta muuten se hoitaa hommansa hyvin. Saatavilla olevia kuvaustiloja ovat muun muassa suljinnopeuden ja valkotasapainon säätämisen mahdollistava ammattilaistila, bokeh-efektiä kuviin tuova muotokuva, videokuvaustila sekä erillinen yökuvaustila.

48 megapikselin kameralla otetut kuvat ovat pääosin onnistuneita. Hyvässä valaistuksessa otettujen kuvien väritoisto on onnistunutta ja yksityiskohdat erottuvat niistä selvästi. Joissain tapauksissa kamera saattaa kuitenkin ylivalottaa taivaan ulkokuvissa. Automaattitarkennus toimii hyvin ja nopeasti.

Kahdeksan megapikselin laajakulmakameran toiminta ei ole aina yhtä sulavaa. Verrattuna pääkameraan sen ottamat kuvat ovat yleensä kylmempiä, eivätkä kuvien yksityiskohdat erotu yhtä hyvin. Myös kuvien varjojen ja valoisempien kohtien toistossa on välillä ongelmia. Laajakulmakameralla otetuissa kuvissa voi huomata myös vääristymää, mikä on tosin tavallista laajakulmakameroille.

Viiden megapikselin syvyyskamera hoitaa työnsä varsin hyvin. Se tunnistaa kuvattaven kohteiden reunat onnistuneesti ja bokeh-efekti on usein hyvinkin näyttävä. Silloin tällöin kuvia voi kuitenkin joutua ottamaan useampia, jotta bokeh onnistuu kunnolla.

Puhelin 20 megapikselin etukameralla voi ottaa selfieitä vaikkapa sosiaalista mediaa varten hyvillä mielin. Kuvien laatu ei kuitenkaan yllä pääkameran tasolle.

Hämäräkuvauksessa tulokset vaihtelevat. Pääkameralla otettuina ne ovat pääosin kelvollisia, mikäli kameran saa pidettyä kuvaushetkellä paikallaan. Laajakulmakameralla kuviin ilmestyy hämärällä melko paljon kohinaa, joten hämäräkuvauksessa kannattaa pitäytyä pääkamerassa.

Kuten lyhyeltä testivideolta voi huomata, on myös käsivaralta kuvatun videokuvan laatu aivan käyttökelpoista. Kamera kylläkin tarkentaa uudelleen kesken testipätkän, mutta uusi tarkennus on onneksi nopea.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akku
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat