UUSIMMAT

Suorituskyky ja akku

30.10.2019 20:00 | Ilari Hauhia

Suorituskyky ja akkukesto

Nokia 7.2 -puhelimen suorituskyky ei ole hintaluokkansa parhaasta päästä. Puhelimen sydämenä toimii jo pari vuotta vanha Snapdragon 660. Se selviää kyllä arkikäytöstä kohtalaisesti, vaikkakin välillä nykimistä näkyy jo valikoissa ja tavallisissa sovelluksissa, kuten selaimessa tai Facebookissa, raskaammista peleistä puhumattakaan.

14 nanometrin prosessilla valmistettu kahdeksanytiminen Snapdragon 660 koostuu neljästä 2,2 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Kryo 260 -ytimestä ja neljästä 1,8 gigahertsin kellotaajuudellaa toimivasta Kryo 260 -ytimestä. Grafiikkapiirinä toimii Adreno 512.

Vertailussa Nokia 7.2:n haastavat Muropaketin paritestissä käyneet, noin 250 euron hintaluokkaan sijoittuvat Samsung Galaxy A40 ja P Smart Z, sekä halvimmillaan alennusmyynneissä noin 150 eurolla myyty P Smart 2019, jonka arvioimme alkuvuodesta. Suorituskykymittaukset osoittaavat, että verrokkilaitteita kalliimpi Nokia 7.2 on kyllä keskimäärin hieman tehokkaampi, mutta erot eivät ole kovin suuria.

Muistien nopeutta mittaavassa Androbench 5:ssä kaikkien puhelimien lukunopeudet ovat pitkälti samalla viivalla. Kirjoitusnopeudessa P Smart Z erottuu joukosta hienoisesti nopempana. Satunnaisessa kirjoitusnopeudessa Nokia 7.2 ja Galaxy A40 ovat selvästi verrokkeja hitaampia.

Nokia 7.2 menestyy ylivoimaisesti parhaiten graafista suorituskykyä mittaavassa Antutu-testissä. Seuraavaksi paras on Huawei P Smart Z, P Smart 2019:n ja Galaxy A40:n pitäessä perää.

Geekbench 4 -testissä Nokia 7.2 on testijoukon paras, mutta erot Huawein P Smart -malleihin eivät ole kovin suuria. Samsung Galaxy A40 jää selvästi verrokkien taakse varsinkin useamman ytimen testissä.

Niin ikään graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä Nokia 7.2 menestyy erityisesti vähiten kuormittavassa T-Rex ES 2.0 -testissä. Haastavimmissa testeissä erot muihin laitteisiin eivät ole enää kovin merkittäviä.

PCMark mittaa puhelimen yleistä suorituskykyä arkipäiväisissä tehtävissä. Nokia 7.2 on edelleen testijoukon suorituskykyisin, mutta erot Huawein halvempiin malleihin verrattuna ovat pieniä.

Akkutestissä Nokia 7.2 ei pärjää Huawein P Smart -laitteille. Varsinkin häviäminen P Smart 2019:lle on yllättävä tulos, sillä P Smart 2019:ssa akun kapasiteetti on 100 milliampeeritunta pienempi Nokia 7.2:een verrattuna.

Arjessa ja tosielämässä Nokia 7.2:n 3500 milliampeeritunnin akku kestää peruskäytössä yhden päivän ajan kohtuullisella käytöllä käyttöä. Nokia 7.2 ei tue pikalatausta ja mukana tulevalla 10 watin laturilla lataus kestää tyhjästä 33 prosenttiin noin puoli tuntia ja täyteen saakka hieman reilut kaksi tuntia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akku
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat