Uusimmat

Testi Realme GT 2 Pro -puhelin – Lippulaivaluokan suorituskykyä kilpailukykyisellä hinnalla

09.06.2022 20:00 Ilari Hauhia

Vasta puolisen vuotta Suomen markkinoilla ollut kiinalainen puhelinvalmistaja Realme on julkaissut vauhdilla uusia malleja. Tulokkaista GT 2 Pro tarjoaa tämän hetken korkeinta suorituskykyä Android-maailmassa, mutta monia kilpailijoita alhaisemmalla hintalapulla.

Realme GT 2 Prossa 6,7-tuumaista 2K LTPO AMOLED -näyttö, jonka virkistystaajuus säätyy automaattisesti 1–120 hertsin välillä. Näyttö tukee HDR10+ -laajasävytoistoa ja kaiuttimet puolestaan Dolby Atmos- ja Hi-Res-äänentoistoteknologioita. Puhelimen sisältä löytyy lippulaivaluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalle on sijoitettu kookas jäähdytyslevy.

Realme GT 2 Pron pääkamerassa käytetään 50 megapikselin IMX766-kennoa, PDAF-tarkennusta ja OIS/EIS-kaksoisvakausta. 50 megapikselin ultralaajakulmakamerassa on tavallistakin laajempi 150 asteen näkökenttä, ja kamerakokonaisuuden täydentää kolmen megapikselin mikroskooppikamera. Puhelimen 5 000 milliampeeritunnin akun voi ladata mukana tulevalla 65 watin SuperDart-teholaturilla.

Realme GT 2 Prossa hyödynnetään Android 12 -pohjaista Realme UI 3.0 -käyttöliittymää. Päivityslupauksena puhelimeen saapuvat merkittävät Android-käyttöjärjestelmän päivitykset kolmen vuoden ajan ja Android-tietoturvakorjaukset neljän vuoden ajan.

Realme GT 2 Pro on myynnissä Suomessa kahtena muistivaihtoehtona, jotka ovat Muropaketissa nyt testattu 849 euron 12+256 Gt -versio sekä 749 euroa maksava 8+128 Gt muistiversio. Värivaihtoehtoja on kolme, ja ne ovat ovat paperinvalkoinen, paperinvihreä ja teräksenmusta

Samassa hintaluokassa Realme GT 2 Pron kanssa kilpailevat esimerkiksi Xiaomi 12 (849 €), Samsung Galaxy S22 (899 €), OnePlus 10 Pro (899 €) sekä Motorola Edge 30 Pro (799 €). Applen leiristä suunnilleen samaan hintaluokkaan istuvat iPhone 13 (829 €) sekä pienikokoinen iPhone 13 mini (729 €).

Realme GT 2 Pron myyntipakkaukseen kuuluvat puhelimen ohella latauslaite ja -kaapeli, tavanomainen nippu ohjevihkoja sekä silikoninen suojakuori.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat