UUSIMMAT

Huawei AI Cube -tekoälyassistentti tuodaan myös Kiinan ulkopuolisille markkinoille

17.11.2018 17:18 | Muropaketin toimitus

Huawei AI Cube pyrkii haastamaan puheohjattavat Google Assistant-, Applen Siri-, Amazonin Alexa- ja Samsungin Bixby -tekoälyassistentit. Kiinan ulkopuolisille markkinoille tekeillä saattaa olla aivan uudenlainen tekoälyohjelmisto.

Huawein toimitusjohtajan Richard Yun mukaan Huawei haluaa vielä kehittää omaa assistenttiaan ennen sen tuomista globaaleille markkinoille. CNBC:lle antamassaan haastattelussa Yu painotti yhtiön jatkavan vielä yhteistyötään Google Assistantin ja Amazonin Alexan kanssa.

Android Authorityn veikkaus on kokonaan uusi globaaleille markkinoille kehitetty versio, mutta kaikki on tässä vaiheessa arvauksia ja spekulaatiota. Tiedossa ei ole, mitä ohjelmistoa tuleva laite tulee käyttämään, tosin Yu mainitsi, että Kiinan ulkopuolisille markkinoille se kehittää edelleen omaa Xiaoyi-tekoälyohjelmistoaan. Engadget kirjoittaa, että Huawein ensimmäinen AI Cube hyödynsi Amazon Alexan ohjelmistoa.

Yu ei kertonut CNBC:n artikkelissa tarkemmin tietoa siitä milloin Huawein oma tekoälyassistentti nähtäisiin globaaleilla markkinoilla, mutta IFA 2018 -tapahtuman yhteydessä PC World raportoi sen olevan varmistettu ainakin Euroopan markkinoille.