UUSIMMAT

Parivertailussa täysin langattomat nappikuulokkeet Master & Dynamic MW07 ja Sennheiser Momentum True Wireless – Huippulaatua arvostavan nappivalinnat

16.01.2019 19:00 | Osku Kannisto

Langattomia nappeja on voinut pitää kompromissina vähän kaikkien ominaisuuksien suhteen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa nappikuulokkeiden kuninkuusluokassa, jossa käyttäjälle tarjotaan huippuluokan äänenlaatua, miellyttävää ergonomiaa ja pientä kokoa. Sekä Sennheiser Momentum True Wireless että Master & Dynamic MW07 kuulokkeet hurmaavat ja nostavat hymyn vaativankin kuulijan huulille.

Täysin langattomien nappikuulokkeet nousivat suosioon käytännössä Applen esiteltyä Airpods-kuulokkeensa. Ne nostivat kuulokkeiden käytettävyyden uudelle tasolle, sillä pienet nappikuulokkeet kulkivat aina mukana taskussa, eivätkä vaatineet enää johtoa puhelimeen. Kuulokkeet latautuivat kotelossaan taukojen aikana ja vasta illalla tai muutaman päivän välein oli tarve ladata koteloa langallisesti.

Langattomuutta kannattavat nykyään myös puhelinvalmistajat, jotka ovat yksi toisensa jälkeen poistanut 3,5 millimetrin kuulokeliitännän uusista malleistaan. Samaan aikaan Bluetoothin äänenlaatu on kehittynyt pelkästä handsfree-käytöstä hifi-tasolle uusien versioiden ja laadukkaamman äänensiirron myötä, joten se haastaa langallisen kytkennän aivan eri tavoin kuin muutaman vuosi sitten. Tämän hetken kehityksen huippua edustavat paritestiin otetut Sennheiserin ja Master & Dynamicin täysin langattomat in-ear-kuulokkeet.

Kuulokkeita yhdistää noin kolmensadan euron hinnan ohella laadukkuus ja ominaisuudet. Muotoilu niin itse kuulokkeiden kuin koteloiden osalta on erittäin onnistunutta. Reunoiltaan pyöristetyt kotelot uppoavat helposti taskuun.

Molemmat kuulokkeet ovat ulkomitoiltaan merkittävästi Airpodseja suuremmat, joten pieniin korviin ne eivät sovellu korvakäytävän ulkopuoliseen koloon jäävän osan takia. Koko on toisaalta hyvä asia isompia korvia ajatellen, koska niistä Airpodsit yleensä tippuvat.

Kuulokkeiden akkukesto on varsin hyvä. Kuulokkeita voi pitää päässä kolmesta ja puolesta tunnista neljään tuntiin. Tämän jälkeen ne voi vielä ladata kotelossaan pari, kolme kertaa ilman laturiin kytkemistä. Ilman latausta kasvaa kuunteluaika jopa 12 tuntiin. Molempia koteloita ladataan ajan mukaisesti USB-C-liitännän kautta. Täyteen kotelon lataukseen kuluu puolitoista tuntia.

Laitteet tukevat laadukasta äänensiirtoa puhelimelta. Master & Dynamic tukee Bluetoothin versiota 4.2 ja Sennheiser 5-versiota. Molemmat toimivat Android-puhelimilla laadukkaan aptX-yhteyden yli. Äänenlaadussa ei ollut huomauttamista Bluetoothin takia myöskään iPhonella, joka ei aptX-koodausta tue.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Master & Dynamic MW07
  3. Sennheiser Momentum True Wireless
  4. Yhteenveto