UUSIMMAT

Testi: Honor Watch Magic -älykello on pätevä ja siro käyttää, mikäli perusominaisuudet riittävät

20.03.2019 10:00 | Ilari Hauhia

Huawein omistama Honor on tuonut markkinoille Watch Magic -nimisen älykellon, joka on käytännössä aiemman Huawei Watch GT:n sirompi pikkuveli. Kohtuullisella 219 euron hinnalla myytävä Honor Watch Magic tarjoaakin Huawein LightOS-käyttöjärjestelmän ja toimivia perusominaisuuksia niitä kaipaaville. 

Ranteen ympärille voi nykyään sitoa monia erilaisia laitteita.

Niin sanotut aktiivisuusrannekkeet on pääsääntöisesti suunnattu kuntoilijoille. Ne tarjoavat yleensä varsin minimalistisen käyttöliittymän, kuten pelkän digitaalisen kellotaulun, mutta ovat sen vuoksi usein varsinaisia älykelloja edullisempia. Liikkumiseen liittyviä tietoja – kuten kalorien kulutusta ja otettuja askeleita – voi aktiivisuusrannekkeiden tapauksessa seurata puhelimen välityksellä.

Urheilukellot puolestaan kohdennetaan usein niille, jotka ottavat liikkumisen enemmän tosissaan. Urheilukellot tarjoavat enemmän liikkumiseen liittyviä ominaisuuksia – kuten laajempia harjoitustiloja – mutta ovat myös aktiivisuusrannekkeita kalliimpia. Tyylikkäästi muotoillut älykellot puolestaan korvaavat parhaimmillaan älypuhelimen, ja niihin on usein mahdollista asentaa kolmansien osapuolien sovelluksia.

Rajat eri laitteiden välillä ovat toki hyvin häilyviä. 219 euron suositushinnalla myytävä Honor Watch Magic sijoittuukin Muropaketin testissä aiemmin käyneen Huawei Watch GT:n tavoin aktiivisuusrannekkeen, urheilukellon ja älykellon välimaastoon.

Honor Watch Magicin myyntipakkaus sisältää varsinaisen älykellon lisäksi lataustelakan ja ohjekirjan, mutta ei lainkaan USB-laturia.

Muropaketin testissä selvitetään miten helppo kello on ottaa käyttöön ja miltä se tuntuu käytössä ja erityisesti liikkuessa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto ja ulkoinen olemus
  3. Käyttö
  4. Yhteenveto