Uusimmat

Käyttö

20.03.2019 10:00 Ilari Hauhia

Käyttö

Honor Watch Magic -kellon LightOS -käyttöjärjestelmän käyttäminen on helppoa. Alaspäin pyyhkäisy tuo esiin pika-asetukset, kun taas sivulle pyyhkäisy näyttää vuorotellen sykekäyrän, päivän sään ja aktiivisuuden. Uutena ominaisuutena mukana on myös stressitasoa mittaava laskuri. Fyysisistä painikkeista pääsee aloittamaan liikuntasuorituksen.

Käyttöliittymä tuntuu toimivan Watch Magicillä huomattavasti sulavammin kuin Watch GT:llä, vaikka pientä nykimistä on edelleen havaittavissa.

Watch Magicin LightOS tarjoaa suoraan paketista monista älykelloista ja urheilukelloista löytyvät perusominaisuudet, mutta uusien sovellusten asentaminen ei ole mahdollista. Toimintoihin kuuluvat liikuntatoimintojen lisäksi ajastin, herätyskello, näytön valkoiseksi muuttava ”taskulamppu”, kompassi, barometri ja puhelimen etsintätoiminto. Puhelimesta kuuluvan musiikin hallinnointi ei ikävä kyllä mahdollista, mikä vaivaa varsinkin juostessa. Älykellosta löytyy lisäksi tuki AliPay-maksusovellukselle, jonka hyödyntäminen on rajallisesti mahdollista myös Suomessa.

Sovellusvalikoiman sijaan Watch Magicin suurin painoarvo onkin käyttäjän liikkumisen ja aktiivisuuden seurannassa. Lajivalikoima on kuitenkin varsinaisiin urheilukelloihin verrattuna melko suppea. Älykellossa on valmiit profiilit kävelyyn, juoksuun, pyöräilyyn, uintiin ja kiipeilyyn. Näiden lisäksi on tarjolla ”muut lajit” -kategoria.

Kategorioiden perusteella omat liikuntasuoritukset voi lajitella Huawei Health -sovelluksessa näkyvään harjoituspäiväkirjaan. Samalla älykello tietää kannattaako GPS laittaa suorituksen ajaksi päälle – sisäliikunnassa tai salitreenissä siitä ei olisi liiemmin hyötyä.

Liikuntasuorituksia voi seurata jälkeenpäin älypuhelimeen asennettavan Huawei Health -sovelluksen kautta. Huawei Health osaa piirtää juostut lenkit karttapohjalle. Tarjolla on myös sykekäyrä sekä taulukko, joka kertoo jokaisen juostun kilometrin keskinopeuden.

Yhteenvedosta voi löytää suoritusta koskevia yksityiskohtia, kuten käytettyjen kaloreiden määrän sekä reitin korkeusvaihtelut. Ikävä kyllä dataa ei ole mahdollista saada ulos Huawei Healthista muiden sovellusten käyttöön.

Sisäliikunnan tapauksessa tarjolla on vain sykekäyrä ja arvio kulutetuista kaloreista.

Watch Honorin ranteesta sykkeen mittaava sykemittari toimii kohtuullisen tarkasti juostessa ja muussa tasaisen vauhdin liikunnassa. Sykekäyrä ei kuitenkaan yleensä ehdi reagoida nopeisiin korkean sykkeen suorituksiin. Näin ollen esimerkiksi sali- tai intervalliharjoitteluun Watch Honorin sykemittaus soveltuu huonosti. Sama ongelma vaivaa toki lähestulkoon kaikkia muitekin ranteesta mittaavia sykemittareita, joten tarkkaa sykekäyrää kaipaavien kannattaa jatkossakin hankkia sykevyön avulla sykettä mittaava urheilukello.

Kellon GPS-paikannus löytää satelliitit nopeasti ja sen tarkkuus on hyvä. Juoksulenkin jälkeen tulos vastasi muutaman kymmenen metrin tarkkuudella verrokkilaitteina toimineiden Samsung Gear S3:n ja Nokia 8:n antamaa tulosta.

Huawei Health palkitsee käyttäjän liikuntasuorituksista mitaleilla – kuten ”juokse viisi kilometriä” tai ”pyöräile 50 kilometriä” – ja laskee kuinka paljon käyttäjä on liikkunut tietyn ajan sisällä. Sovellus tarjoaa myös erilaisia harjoitusohjelmia, kuten juoksun vasta aloittaneille tarkoitetun viiden kilometrin harjoitusohjelman tai aktiiviliikkujille kohdistetun intervalliohjelman. Sovellukseen voi myös asettaa oman juostujen kilometrien tai ihannepainon tavoitteen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto ja ulkoinen olemus
  3. Käyttö
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat