Testi: Motorola Moto G8 Power -puhelin – Järkivalinta jos akkukesto on tärkein ominaisuus

05.07.2020 11:00 | Ilari Hauhia

Motorola on julkaissut viime aikoina useita malleja kilpailtuun 200-300 euron hintaluokkaan. Eri malleissa painotetaan eri ominaisuuksia, ja 249 euron suositushinnalla myytävässä Moto G8 Powerissa panostetaan nimensä mukaisesti akkukestoon.

Moto G8 Power -puhelimeen on nimittäin mahdutettu kookas 5000 milliampeeritunnin akku, jolla puhelin kestää aktiivistakin käyttöä koko päivän ajan. Vähemmällä käytöllä akku riittää kahdeksikin päiväksi ja hyvin niukalla käytöllä akku voi kestää vielä kolmannenkin päivän. 5000 milliampeeritunnin akkua voi ladata 18 watin teholla.

Kuten mainittua, Moto G8 Powerille riittää kuitenkin reilusti kilpailijoita. Noin 200 – 250 euron tuntumasta löytyvät esimerkiksi tuore Honor 9X Lite, viime vuonna Muropaketin testissä käyneet Huawei P Smart Z ja Samsung Galaxy A40, Redmi Note 8 Pro ja Note 8T sekä Nokia 5.3 ja 6.2. Myös kulloinkin käynnissä olevista alennusmyynneistä tehdä muitakin löytöjä samalla hintaa.

Aavistuksen kalliimpia vaihtoehtoja ovat lisäksi esimerkiksi Sony Xperia 10 ja Nokia 7.2. Myös Motorolan omasta valikoimasta löytyy muutamaa kymppiä kalliimmalla esimerkiksi Moto G8 Plus. Hintaluokasta voi löytää myös vanhempia korkeamman keskiluokan malleja, jos seuraa alennusmyyntejä.

Moto G8 Power tarjoaa 6,4-tuumaisen näytön, joka toimii 2300 x 1080 pikselin resoluutiolla. Näytön pikselitiheydeksi tulee 399 pikseliä tuumaa kohden, mikä on puhelimen hintaluokassa oikein hyvä suoritus. Suorittimena laitteessa toimii Snapdragon 665, keskusmuistia on tarjolla neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua.

Näytön vasemmasta ylänurkasta löytyvään reikään on asetettu 16-megapikselinen, f2.0-aukkoarvolla toimiva etukamera. Puhelimen takapuolelta löytyy taas 16 megapikselin f1.7-aukollinen pääkamera, jota tukevat kahdeksan megapikselin laajakulmakamera, kahdeksan megapikselin telekamera ja kahden megapikselin makrokamera.

Moto G8 Powerin runko on valmistettu muovista ja myyntipakkauksessa tulee mukana silikoninen suojakuori. Ulkoisesti puhelin muistuttaa paljolti aikaisemmin Muropaketin testissä käynyttä Motorola One Hyperiä.

Puhelimen takana sijaitsee sormenjälkitunnistin ja yläreunassa on jo harvinaiseksi muuttunut 3,5 millimetrin audioliitäntä kuulokkeita varten. Keskusmuistia Moto G8 Powerissa on neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 gigatavua. Puhelin tukee myös microSD-muistikortteja, joiden avulla tallennustilaa voi jatkaa. Muistikortti asettuu toisen SIM-kortin paikalle, joten käyttäjän täytyy valita niistä toinen.

Moto G8 Power -puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii puhdas Android 10. Valmistaja lupaa laitteelle yhden ison Android-käyttöjärjestelmäpäivityksen sekä tietoturvapäivitykset vähintään kahdeksi vuodeksi.

Moto G8 Powerin myyntipakkaus sisältää laturin ja ohjekirjan lisäksi nappikuulokkeet sekä edellä mainitun silikonikuoren. Nappikuulokkeiden laatu ei huimaa päätä, mutta hätätilassa ne soveltuvat esimerkiksi lenkkipolulle.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto