Uusimmat

Testi: OnePlus 8 Pro -puhelin – Lopullinen loikka huippuluokkaan

07.05.2020 20:00 Kai Taipale

OnePlus on valmistajana malli toisensa perään lähestynyt puhelimien eliittiä ominaisuuksillaan, mutta samalla myös hinnallaan. Ei siis ihme, että uusi 8 Pro -puhelin on 5G-ominaisuuksineen erittäin hieno puhelin – vaikka puutteensa on siinäkin.

Viimeisimmät puhelinmallinsa OnePlus julkaisi 14. päivä huhtikuuta. Jo tutuksi tulleeseen tapaan malleja esiteltiin kaksi: OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro. Ensimmäisestä on jo julkaistu Muropaketissa pikatesti, varsinaisen huippumallin vuoro on nyt. Samaan aikaan julkaistavaksi odotettua, edullisempaa mallia ei nähty vielä tässä vaiheessa, vaan viime syksynä julkaistu OnePlus 7t -malli pysyy toistaiseksi myynnissä.

Hintaa edullisemmalla 8/128 gigatavun OnePlus 8 Pro -versiolla on 899 euroa. Testissä on isompimuistinen (12/256 Gt) versio, jolla hintaa on jo muikeat 999 euroa.

Kilpailutilannekin on siis kohtuullisen selvä. Merkittävin vastus löytyy muiden Android-puhelinvalmistajien huippumalleista, kuten Samsungin Galaxy S20 -malleista ja Huawein P40 -mallistosta, mutta myös Xiaomin upouusista Mi 10 -malleista. Kaikista löytyy 5G-ominaisuudet, joka on selkein ero viimevuotisiin huippumalleihin.

Mikäli 5G ei ole ominaisuuksien toivelistan kärkipäässä, viime vuoden lippulaivamallit ovat kovaa valuuttaa, selvästi edullisempien hintojensa myötä.

Koska siirrymme askel askeleelta lähemmäs 5G-aikakautta, on loogista että OnePlus 8 Pro on varustettu Qualcommin X55 5G-modeemilla. Muita huomionarvoisia uudistuksia ovat 6,78-tuumaiseksi kasvanut näyttö ja uudistettu kameravarustus.

Laitteen myyntilaatikosta löytyy puhelimen lisäksi Warp Charge 30 -latauslaite, USB-C (2.0) -kaapeli ja pikaopas.

Testissä käymme läpi laitteen olemuksen, näytön, kameran, käyttöjärjestelmän ja suorituskyvyn sekä akkukeston.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja näyttö
  3. Kamera ja käyttöjärjestelmä
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat