UUSIMMAT

Testi: Samsung Galaxy Fold – Hieno avaus, mutta taittuvan puhelimen kestävyys arveluttaa

20.11.2019 20:00 | Samuli Herttua

Puhelinmaailmassa ei viimeisien vuosien aika nähty mitään alaa todella mullistavaa. Viime vuonna alkoivat kuitenkin liikkua huhuja mahdollisesta Samsungin taittuvasta puhelimesta. Mobiilimaailmassa kuohahti viimeistään, kun laite sitten esiteltiin alkuvuodesta yhdessä Galaxy S10 -mallisarjan kanssa. Vihdoin laite on ollut myös testattavissa, ja myös Muropaketti vaikuttui uuden konsepin hyvistä puolista.

Vaikka hieman myöhemmin Barcelonassa nähtiin myös Huawein vastaavanlainen taittuva puhelin, sai Samsung sulan hattuunsa julkaisemalla puhelimensa ensin. Puhelimen ympärillä kuitenkin oli pientä mystiikkaa, sillä Samsung piti Foldin visusti käsien ulottumattomissa.

Puhelin oli esillä yleisölle Mobile World Congress -mobiilimessuilla lasikaapin sisällä, ja puhelimen kokeilemista oli turha haaveilla. Todelliset ongelmat alkoivat kuitenkin vasta myöhemmin.

Maalis-huhtikuun aikana useat yhdysvaltaistoimittajat saivat käsiinsä testilaitteita, jotka tuntuivat lähes hajoavan käsiin. Useimmat ongelmat liittyivät näyttöön, joka useasta eri syystä lakkasi toimimasta tai näyttöön ilmestyi erivärisiä häiritseviä viivoja.

Tässä vaiheessa Samsungilla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin siirtää Foldin myyntiintuloa. Kesällä Samsungin mobiiliyksikön toimitusjohtaja DJ Koh myönsikin ryhmähaastattelussa Samsungin julkaisseen Galaxy Foldin liian aikaisin johtuen kilpailusta, eivätkä he olleet varautuneet siihen, että puhelimen sisälle voisi päätyä jotain.

Pari kuukautta myöhemmin Samsung julkisti Foldin olevan valmis markkinoille ja että suurimmat ongelmat olisi puhelimesta korjattu. Näytön ympäröivä suojakalvo ylettyykin nyt puhelimen reunojen alle, jolloin se ei lähde helposti irti. Myös puhelimen saranakohtaa on tiivistetty ja parannettu.

Koska kyseessä on aivan uudenlainen tuotekategoria ja selvästi jotain uutta, ei puhelin irtoa kaupasta halvalla: Samsung Galaxy Fold maksaa 2100 euroa.

Mukana paketissa tulee kuitenkin noin 150 euron arvoiset ja langattomat Samsung Galaxy Buds -nappikuulokkeet sekä kaksiosaiset suojakuoret. Sen lisäksi ostaja saa vuodeksi Samsung Care+ -vahinkovakuutusturvan, joka kattaa puhelimen yhden korjauksen 130 euron omavastuulla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö ja näyttö
  3. Suorituskyky, akkukesto ja kamera
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat