Testi: Xiaomi Amazfit Stratos on näytön laatua lukuun ottamatta kelpo urheilukello

06.02.2019 19:00 | Ilari Hauhia

Eri valmistajat kilpailevat nykyään tiukasti toistensa kanssa älykellojen, urheilukellojen ja aktiivisuusrannekkeiden saralla. Tämä tietää monipuolisia ominaisuuksia myös edullisimmissa malleissa. Xiaomi Amazfit Stratos noudattaa juuri tätä ”monipuolinen ja edullinen” -kaavaa, mutta heikko näyttö hankaloittaa urheilukellon käyttöä. 

Kehityksen myötä ranteeseen mahdutetaan koko ajan enemmän ja enemmän kiinnostavia ominaisuuksia, samalla kun kellojen hintaa yritetään puskea alas. Xiaomin alla toimivan Amazfitin 200 euron hintainen Stratos tarjoaakin vaikuttavan määrän erilaisia ominaisuuksia.

Amazfit Stratoksen ideana on, että se korvaa juoksulenkillä älypuhelimen käytännössä kokonaan, jolloin älypuhelinta ei välttämättä tarvitse kantaa mukana. Kellon avulla ei kuitenkaan ole mahdollista soittaa puheluita, eikä se tue eSIMiä.

Urheilukelloon on mahdutettu optinen sykemittaus, GPS, askelmittaus, suhteellisen hyvä akkukesto, ilmoitusten ja puheluiden vastaanotto, Bluetooth sekä kyky ladata älykellon muistiin musiikkia, jota voi kuunnella langattomien kuulokkeiden avulla.

200 euron suositushintaan nähden laitteen ominaisuuksien lista on varsin kattava. Ikävä kyllä kohtuullisen matala hintalappu tarkoittaa sitä, että jossain on jouduttu säästämään. Amazfit Stratoksen tapauksessa kyse on näytön laadusta. Tämä on kuitenkin käytön kannalta aivan väärä paikka.

Muropaketin pikatestissä käymme läpi laitteen käyttöönoton, sen fyysisen olemuksen, käyttöliittymän ja miten laite selviää sen pääkäyttötarkoituksesta eli urheilukellona.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto, olemus ja käyttöliittymä
  3. Liikuntakäyttö
  4. Yhteenveto