Testi | Xiaomi Poco X3 NFC -puhelin – Lippulaivaluokasta tuttuja ominaisuuksia kohtuullisella hinnalla

23.11.2020 20:00 | Ilari Hauhia

Xiaomin Poco-tuotemerkillä on julkaistu useita ”lippulaivojen tappajia”, jotka tarjoavat lippulaivoista tuttuja ominaisuuksia huomattavasti tavallista keveämmällä hintalapulla. Tätä osastoa edustaa myös testiin otettu Xiaomi Poco X3 NFC -puhelin. Se tarjoaa joukon kiinnostavia teknisiä ominaisuuksia, vaikka laitteella on hintaa vain 269 euroa.

Testiin otetusta Xiaomi Poco X3 NFC -puhelimesta löytyvät muun muassa 120 hertsin virkistystaajuudella toimiva 6,67-tuumainen näyttö, jonka tarkkuus on 2400 x 1080 pikseliä (395 ppi) sekä 64 megapikselin pääkamera. Kameravarustuksen täydentävät 13 megapikselin ultralaajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera ja syvyyskamera. Etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä.

Suorituskyvystä puhelimessa vastaa Qualcomm Snapdragon 732G. Järjestelmäpiiri ei edusta aivan lippulaivatasoa, mutta hintaluokassaan se on ripeä. Järjestelmäpiiriä tukee kuusi gigatavua keskusmuistia, kun taas tallennustilaa löytyy 128 gigatavua. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikorteilla.

Myös akun kapasiteetti on ilahduttavan korkea. Laiteesta löytyy nimittäin peräti 5160 milliampeeritunnin akku, jota voi vieläpä pikaladata 33 watin teholla.

Laitteesta löytyvät myös kaksois-SIM-tuki sekä 3,5 millimetrin audioliitäntä. 5G-yhteyksiä Poco X3 NFC ei sentään tue, mutta 5G-yhteyksien tuki on muutenkin alle 300 euron hintaluokassa vielä hyvin harvinainen ominaisuus. Ohjelmistopuolella puhelin hyödyntää Android 10 -käyttöjärjestelmää sekä MIUI 12 -käyttöliittymää.

250-300 euron hintaluokkassa Poco X3 NFC:lle riittää kilpailijoita. Tarjolla ovat esimerkiksi Muropaketin testissä hiljattain käytyt 249 euron Xiaomin Redmi Note 9, Motorola Moto G8 Power ja Huawei P Smart Pro.

Edullisemmalla hintalapulla noin 200 euron tuntumasta löytyvät esimerkiksi Honor 9X Lite ja Motorola G9 Play. Maksamalla hieman enemmän eli noin 300 euroa voi hankkia esimerkiksi Moto G 5G Plus -mallin. Lisäksi alennusmyyntejä seuraava voi onnistua ostamaan samalla hintaa myös tavallisesti kalliimpia malleja.

Poco X3 NFC:n myyntipakkaukseen kuuluvat itse puhelimen lisäksi silikoninen suojakuori, ohjekirjoja, laturi sekä USB-C- ja USB-A-liittimillä varustettu latausjohto.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto