Testissä Huawei Mate 10 Pro – Isonäyttöisten luokassa lähes kympin puhelin

15.11.2017 19:00 | Juha Uotila | 4

Huawein Mate 10 Pro on tyylikäs, mutta loppujen lopuksi pienillä ulkonäkö- ja sisuspäivityksillä varustettu tämän vuoden huippuluokkaa edustava laite. Huawein uutuudessa ruksitaan ominaisuuslistalle kaikki vuoden 2017 lippulaivalta vaadittavat kohdat, joten testissä onkin yksi Huawein parhaista laitteista.

Huawei julkaisi odotetusti 16.10. Münchenissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa uudet Mate-sarjan lippulaivapuhelimensa. Mate 10 -sarjaan tuotiin kerralla kolme laitetta, joista nyt tarkasteluun otettu Mate 10 Pro on selkeästi perheen lippulaiva.

Huawei Mate 10 Pron ennakkotilaukset ovat alkaneet Suomessa 30.10. Laitteiden toimitukset puolestaan alkavat ennakkotietojen mukaan 27.11. Mate 10 Pron suositushinnaksi on annettu 799 euroa. Mate 10 Pro saapuu myyntiin titaanin harmaana sekä mokanruskeana.

Samassa luokassa kilpailee esimerkiksi Samsung Galaxy S8+ ja Note 8 -malleillaan. Näistä ensimmäistä saa alennusmyynneistä jo Mate 10 Pro -mallia halvemmalla, mutta Note 8 taas on selvästi vielä parisen sataa kalliimpi.

Muropaketin testilaitteeksi saimme Suomessa myyntiin tulevan kuuden gigatavun RAM -muistilla sekä 128 gigatavun tallennustilalla varustetun titaaninharmaan version.

Huawei toimittaa Mate 10 Pro’n ruskeassa pakkauksessa, joka on tuttu viime vuoden Mate 9 Pro -mallista. Myyntipaketin sisältä löytyy itse puhelimen lisäksi Huawein SuperCharge-pikalaturi, latausjohto, USB-C-liittimelliset kuulokkeet, takuutiedot, USB-C – 3,5 mm -kuulokeadapteri sekä myös pehmeästä muovista valmistettu ohut suojakuori puhelimelle. Sisältö ei juuri yllätä, mutta on hyvä, että Huawei on jatkanut SuperCharge-pikalaturin sekä suojakuoren toimittamista puhelimen mukana.

Testissämme tutustumme Huawei Mate 10 Pro’n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, suorituskykyyn, akunkestoon sekä uuden EMUI 8.0 -käyttöjärjestelmäversion tuomiin uudistuksiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Saakos sen suojakalvon halutessaan myös pois vai onko jotenkin liimattu? Ja tuosta näytöstä puheen ollen niin ei ole pro:ssa amoled näyttö vaan sen on Oled näyttö, normi mate 10:ssa on sitten ips lcd paneeli. Hyvä paketilta vaikuttaa ja mukava tietää, että on hyvä laite tullut ennakkotilattua. Juurikin nuo mainitut miinuspuolet eivät minua kyllä juurikaan haittaa ja ovat aika toissijasia. Puutteista sitten ehkä muistikortti ehkä vähä harmittaa, mutta toisaalta muistia on valmiiks jo enemmän kuin tarpeeksi omaan käyttöön, edellisessä luurissa kun on 64gb sisäistä +32gb muistikortti (honor 8) ja en ole saanut edes puolia käytettyä. Toinen sitten tuo 3,5mm kuuloke niin aika vähä tulee kuunneltua puhelimella ja sillon kun tarvii niin ei adapterin käyttö kuulosta pahalta. Vesitiiviys on kyllä hyvä nyt tässä mallissa. Mielenkiinnolla odotan puhelimen kotiutumista itselle n. Parin viikon päästä. Oikein mielenkiintoinen artikkeli ja pääsi hyvin sisään mitä odottaa ja että on hyvän laittee tilannu. Nuo pienet artikkelin virheet ku vaan korjaa nii on hyvä artikkeli (oled tekniikka ei siis amoled).

Tomzz

Saakos sen suojakalvon halutessaan myös pois vai onko jotenkin liimattu? Ja tuosta näytöstä puheen ollen niin ei ole pro:ssa amoled näyttö vaan sen on Oled näyttö, normi mate 10:ssa on sitten ips lcd paneeli.

Huawein tuon kuitenkin julkkarissa mainitsi olevan AMOLED

Mielenkiinnolla odotan puhelimen kotiutumista itselle n. Parin viikon päästä. Oikein mielenkiintoinen artikkeli ja pääsi hyvin sisään mitä odottaa ja että on hyvän laittee tilannu. Nuo pienet artikkelin virheet ku vaan korjaa nii on hyvä artikkeli (oled tekniikka ei siis amoled).

Toimitukset ovat itseasiassa alkaaneet viikon etuajassa ja ainkain harmaata ja mokka -väriä on jo lähetetty asiakkaille ainakin Elisan ja Powerin toimesta.

inffy

Huawein tuon kuitenkin julkkarissa mainitsi olevan AMOLED

Toimitukset ovat itseasiassa alkaaneet viikon etuajassa ja ainkain harmaata ja mokka -väriä on jo lähetetty asiakkaille ainakin Elisan ja Powerin toimesta.

Mutta sitten artikkelissa jossa otettiin tuntumaa mate 10 pro ja muihin mate 10 malleihin niin mainittiin olevan oled ja netissä ainakin itse katsonut, että oled. Gigantin sivukin ainakin mainitsee myös saman sekä verkkokauppa.com. minusta ainakin kaikkialla on puhuttu oled näytöstä.

https://muropaketti.com/mobiili/ens…-ja-mate-10-pro-ovat-tehokkaan-tyylikkaita/2/

Tässä siteeraus teidän artikkelista:
"Mate 10 Pro’n suurimpiin uudistuksiin kuuluu laitteen uusi 6 tuuman FullView-näyttö. Näytön kuvasuhde on nykyajan trendien mukainen 18:9, joten oikea näytön pinta-ala jää hiukan pienemmäksi kuin Mate 10:ssä. Näyttö pohjautuu OLED -paneeliin ja Huawei on päätynyt käyttämään 2160 x 1080 pikselin tarkkuutta, jota Huawei kutsuu FullHD+ -nimellä."

Aika jännä jos nyt ovat jo alkaneet, pitäisi sitten mulle olla tulossa piakkoin kun heti ekana päivänä tilasin elisalta ja mokka värisenä.

Puhelimen takakannen reunat ovat myös pyöristetty joka parantaa laitteen käsittelyä yhdellä kädellä huomattavasti.

Pilkkuvirhe ja väärä demonstratiivipronomini…

Muropaketin uusimmat