Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

06.11.2018 19:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Huawei Mate 20 Pron järjestelmäpiirinä on Huawein uusi HiSilicon Kirin 980. Keskusmuistia laitteessa on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Kehitystä suorituskyvyssä on tapahtunut huomattavasti, varsinkin kun laitetta vertaa viimevuotiseen Kirin 970 -piiriin, joka on käytössä Huawei P20 Prossa.

Käytännössä Huawein suorituskyky on kaikilta osin vakuuttava. Nyt raskaissakin peleissäkin teho riittää ongelmitta ja puhelimella pelaa ilokseen. Pelatessa havaitsee puhelimen hyvin toimivan jäähdytyksen, sillä raskaimmissakaan peleissä tai testeissä puhelin ei lämmennyt epämiellyttävän kuumaksi.

Suorittimen tehoa yhdellä ja kaikilla ytimillä mittaavan Geekbenchin perusteella Mate 20 Pro on selkeästi tämän hetken suorituskykyisimpiä Android-puhelimia. Ero suosittua Snapdragon 845 -piiriä käyttävään Sony Xperia XZ3:een on selkeä molemmissa testeissä. Samsung Note9 vetää pidemmän korren yhdellä ytimellä, mutta jää taakse kokonaistehossa.

Muistien nopeutta testaavassa Androbench-testissä Mate 20 Pro loistaa. Muistinkäsittely on satunnaisissa kirjoitusoperaatioissa selkeästi muita nopeampi ja muissa testeissä hyvin tasaväkinen muun joukon kanssa.

Graafista suorituskykyä eli käytännössä pelinopeutta on selkeästi saatu paremmaksi Antutu- ja GFXBench-tulosten valossa. Antutun perusteella Huawei haastaa tosissaan Snapdragon 845 sekä Samsungin uutuuspuhelin. GFXBenchin perusteella kehitys vanhempaan Huaweihin tulee selkeäksi, mutta muuten ruudunpäivitys on verkkaisempaa kuin kilpailijoilla.

Päivittäistä tehokäyttöä simuloivassa PCMarkissa Huawei jää Sonyn Xperia XZ3:lle (Snapdragon 845) noin kymmenen prosenttia. Samsung on puolestaan yli 20 prosenttai Huaweita hitaampi.

Surffailunopeutta testaavan Javascriptiin perustuvan SunSpiderin (ms, lyhyempi palkki parempi) saralla Mate 20 Pro ei loista.

Monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta Mate 20 Pro ei tingi akkukestosta. 4,2 ampeeritunnin akku on kapasiteetiltaan yksi isoimmista tämän hetken lippulaivamallien akuista.

Hyvä akkukesto tuli selkeäksi myös testikäytössä. Tehokkaassa päiväkäytössä somen, pelien ja videoiden katselun kanssa akku riitti helposti koko päiväksi. Normaalissa työpäiväkäytössä kaksi päivää on jopa realistinen tavoite. Pidempää latausväliä puoltaa myös erinomainen pikalataus, kunhan laturia jaksaa kuljettaa mukana.

Geekbenchin jatkuvaa käyttöä matkivassa akkutestissä Mate 20 pärjäsi erinomaisesti. 11 tunnin ja 44 minuutin tulos jättää jälkeensä käytännössä kaikki kilpailijat mukaan lukien aiemmin kärkipaikan haltijan eli Note9:n (tulos 11h 6min). Maininnan arvoista on vertailu Huawein kevään P20 Pro-malliin, jonka tulos oli vain 6h 39min, eli uusi piirisarja ja iso akku tuottavat tulosta.

Lataus sujuu mallikelpoisesti, varsinkin huomioiden akun kiitettävän kapasiteetin. Mukana tulevan pikalaturin 10 voltin jännite ja 4 ampeerin virta antavat 40 watin lataustehon, mikä on käytännössä puolet enemmän kuin edellisen sukupolven puhelimilla ja jopa kahdeksankertainen vanhempien puhelinten 5 watin latureihin verratessa.

Puolen tunnin latauksella Mate 20 Pron akku saavutti 73 prosentin varauksen ja täyteen akun sai 75 minuutissa. Puhelinta voi ladata myös langattomasti, joskin paljon hitaammin. Erikoisuutena puhelimen avulla voi ladata muita laitteita langattomasti Qi-tekniikan avulla. Esimerkiksi iPhone XS Max lähti Mate20 Pro’n turvin lataamaan omaa akkuaan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto