UUSIMMAT

Testissä Sonyn uusi Android-lippulaivapuhelin Xperia XZ

10.11.2016 08:51 | Pekko Lainiala | 7

sony-xperia-xz-001-271016

Testiin saapunut Sony Xperia XZ oli huhupuheissa jo heinäkuussa 2016. Kuukausia etuajassa saapuneet huhut olivat oikeassa nimeä lukuun ottamatta. Sony esitteli Xperia XZ:n yhdessä Xperia X Compactin kanssa 1. syyskuuta IFA-messujen yhteydessä.

Xperia XZ seuraa TaskuMuron testissäkin käynyttä Xperia X Performance -mallia. Xperia XZ palauttaa 4K-videokuvauksen ominaisuuslistalle, kasvattaa näytön kokoa 0,2 tuumalla, tuo pöytään USB Type C -liittimen ja parantaa laatuvaikutelmaa.

Hinnaltaan Xperia XZ on asettunut noin 700 euroon. Samaan aikaan X Performancen hinta on pudonnut parissa kuukaudessa noin 600 euron paikkeille.

sony-xperia-xz-002-281016

Paketti sisältää verkkovirtalaturin, USB-kaapelin sekä käyttöohjeet. Esimerkiksi kuulokkeita tai pikalaturia ei ole sisällytetty mukaan. Pakkaus ja sen sisältö ovat säilyneet identtisenä verrattaessa X Performanceen, lukuun ottamatta erilaista USB-kaapelia. Se taas johtuu USB Type C -liitännän tuomisesta ominaisuuslistalle.

Tässä artikkelissa otetaan katsaus Xperia XZ:aan ja tutkitaan, onko 700 euron hinta perusteltu. Mikäli Xperia X -mallisto kiinnostaa laajemmin, aiempiin tuotteisiin kannattaa tutustua Taskumuron jutuissa Xperia X:ästä ja Xperia X Performancesta.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttökokemukset, akkukesto, suorituskyky ja yhteenveto
Keskustelu

muuten tyytyväinen itse ainakin ollut, mutta kameralla kaikki kuvat tosi helposti rakeisia. tai sit vaan en osaa käyttää mutta ainakin automaatti tilassa.

700€ on kyllä turhan paljon tuosta puhelimesta kun se ei tarjoa mitään ylimääräistä eikä kamera ongelmat ole saatu parannettu.

jkeskir

Vaihdoitko oletustarkkuuden 8 Mpix ->23Mpix?

vaihdoin juu mutta varsinkin sisätiloissa otetut kuvat on parempia 8mpix.

Muropaketin toimitus

http://muropaketti.com/taskumuro/mo…nyn-uusi-android-lippulaivapuhelin-xperia-xz/

miten testikappaleessa riitti ääntä omista kajareista? tää yksilö mikä itsellä on niin youtubea katsoessa pitää olla äänet täysillä että edes henkilöauton taustamelun yli kuuluu, varsinkin puhetta kuunnellessa joutuu usein nostamaan lähemmäs korvaa että saa selvää :O

miller

vaihdoin juu mutta varsinkin sisätiloissa otetut kuvat on parempia 8mpix.

Rakeisuus voi toisaalta johtua myös käytetystä kuvankatseluohjelmasta, mikäli se ei osaa skaalata noita suurikokoisia kuvia alaspäin kunnolla. Minä ihmettelin todella rumia valokuvia joskus ja huomasin silloin, että vika olikin siinä sovelluksessa, jota käytin kuvien katseluun.

Yllättävän paljon löytyy muovia tästä Sonyn lippulaiva puhelimesta. Puhelimen sivut ovat kokonaan muovia äänenvoimakkuus- ja virtanappia lukuunottamatta. Runko voi siis alkaa halkeilemaan puhelin ikääntyessä ja eikä oikeen muutenkaan sovi 700 euron puhelimeen. Yllättävää että sormenjälkitunnistinta ei ole suojattu lasilla tai safiirilla vaan se on kans muovia. Kameralinssi on sentään lasia.

Muropaketin uusimmat