Testissä Sonyn uusi Android-lippulaivapuhelin Xperia XZ

10.11.2016 08:51 Pekko Lainiala

sony-xperia-xz-001-271016

Testiin saapunut Sony Xperia XZ oli huhupuheissa jo heinäkuussa 2016. Kuukausia etuajassa saapuneet huhut olivat oikeassa nimeä lukuun ottamatta. Sony esitteli Xperia XZ:n yhdessä Xperia X Compactin kanssa 1. syyskuuta IFA-messujen yhteydessä.

Xperia XZ seuraa TaskuMuron testissäkin käynyttä Xperia X Performance -mallia. Xperia XZ palauttaa 4K-videokuvauksen ominaisuuslistalle, kasvattaa näytön kokoa 0,2 tuumalla, tuo pöytään USB Type C -liittimen ja parantaa laatuvaikutelmaa.

Hinnaltaan Xperia XZ on asettunut noin 700 euroon. Samaan aikaan X Performancen hinta on pudonnut parissa kuukaudessa noin 600 euron paikkeille.

sony-xperia-xz-002-281016

Paketti sisältää verkkovirtalaturin, USB-kaapelin sekä käyttöohjeet. Esimerkiksi kuulokkeita tai pikalaturia ei ole sisällytetty mukaan. Pakkaus ja sen sisältö ovat säilyneet identtisenä verrattaessa X Performanceen, lukuun ottamatta erilaista USB-kaapelia. Se taas johtuu USB Type C -liitännän tuomisesta ominaisuuslistalle.

Tässä artikkelissa otetaan katsaus Xperia XZ:aan ja tutkitaan, onko 700 euron hinta perusteltu. Mikäli Xperia X -mallisto kiinnostaa laajemmin, aiempiin tuotteisiin kannattaa tutustua Taskumuron jutuissa Xperia X:ästä ja Xperia X Performancesta.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttökokemukset, akkukesto, suorituskyky ja yhteenveto