Uusimmat

Takapuolen e-paperinäyttö ja kamera

19.03.2015 11:54 Pekko Lainiala

 

Takanäyttö ja sitä ohjaavat sovellukset

Yotaphone 2:n takapuolelta löytyy 4,7-tuumainen e-paperinäyttö 960×540-resoluutiolla, joka tarkoittaa tässä tuumakoossa 235 PPI:n pikselitiheyttä. Näyttö on mustavalkoinen ja se tukee kosketusta. Myös takapuolen näyttöä suojaamassa on Gorilla Glass 3 -lasi.

Takanäyttöä voidaan hyödyntää neljällä eri tavalla. YotaHub-sovelluksella voidaan valita takanäytön YotaCover-taustakuva sekä erilaisia YotaPanel-näyttöjä, joihin voidaan lisätä erilaisia hyödyllisiä widgettejä.

YotaApps-valikosta löytyy muutamia puhelimeen sisällytettyjä sovelluksia, jotka hyödyntävät takanäyttöä. Sovellukset käynnistetään etunäytön kautta, jonka jälkeen laite ilmoittaa esimerkiksi pelin alkaneen takanäytöllä ja laitteen käännyttyä etunäyttö sammuu.

Etunäytön alareunasta näytön keskustaa kohti pyyhkäisemällä löydetään vielä kaksi sovellusta jotka ovat YotaMirror (vasen reuna) ja YotaSnap (oikea reuna). YotaMirror peilaa etunäytöllä nähtävän kuvan takana sijaitsevaan e-paperinäyttöön, jonka jälkeen puhelinta voidaan käyttää täysimääräisesti pelkällä takanäytöllä. YotaSnap taasen tallentaa ruudulla olevan näkymän pysyvästi takanäytölle. YotaSnapilla otettu kuva säilyy takanäytöllä myös puhelimen akun loppumisen jälkeen, joten toiminto on kätevä esimerkiksi matkalippujen ja karttojen säilömiseen esimerkiksi matkoilla.

 

Kamera

Yotaphone 2 käyttää melko pelkistettyä Googlen omaa kameraohjelmistoa, joka on tuttu laitteista joihin on asennettu puhdas Android. Vasemmasta laidasta keskelle pyyhkäistessä saadaan esiin muutama valinta ja oikealta laidalta löytyvät kameran perusvalinnat kuten salama, ruudukko, ajastin ja vaihtaminen etu- ja takakameran välillä. Kahdeksan megapikselin takakamera tuottaa kuvia 3264×2448-resoluutiolla ja se on varustettu automaattitarkennuksella sekä LED-salamalla.

Ohessa muutama tilanne laitteen takakameralla tallennettuna.

Alkuperäiset versiot kuvista klikkaamalla

Yotaphone 2:n kuvat eivät yllä kovinkaan erikoiselle tasolle, mutta toisaalta laite selviää erilaisista tilanteista kiitettävästi. Laitteen kamera ajanee asiansa satunnaisena kuvausvälineenä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana 2,1 megapikselin etukameran huonouden paikkaajana on takapuolen näytöstä löytyvä Selfie-tila, jolloin takakameran näkymä nähdään e-paperinäytöllä ja sitä voidaan käyttää ”etukamerana”.

Takakameralla kuvattaessa takapuolen näytölle ilmestyy automaattisesti erilaisia hymyilemiseen kannustavia kuvia, joista tyylikkäin on vanhaa kameraa esittävä kuva.

Sisältö

  1. Testissä Yotaphone 2
  2. Laitteen ja ominaisuuksien esittely
  3. Takapuolen e-paperinäyttö ja kamera
  4. Käyttökokemukset, suorituskyky ja akkukesto
  5. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat