Uusimmat

Uusi Moto Mod julkaistu Ghanassa: 360-kamera

05.07.2017 09:06 Muropaketin toimitus

 

Android-visionääri Andy Rubinin Essential-puhelimen yksi etukäteen hehkutetuimmista ominaisuuksista on sen modulaarinen 360 asteen kamera. Modulaarisuuteen panostava Motorola ei aio selvästikään jäädä pekkaa pahemmaksi, vaan on tuomassa markkinoille omaa versiotaan aiheesta.

Luottovuotaja Evan Blassin Twitterissä esittelemä Moto Mod nostaa kameran selvästi erilleen puhelimen rungosta. Kahden linssin ratkaisun kanssa näin on luonnollisesti pakko tehdä, muutoin kamera näkisi vain yhteen suuntaan.

Valkoisesta takakuoresta ja mustasta kameramodulista koostuva lisäke julkaistiin Blassin mukaan Ghanassa, mutta tarkempia tietoja hinnasta tai saatavuudesta muualla hän ei kerro. Motorolan emoyhtiö Lenovo on ollut tunnetusti kovin niukka kertomaan tietoja tulossa olevista tuotteista, eikä Moto Z -sarja tee poikkeusta.

Julkistus seuraa kuitenkin sopivasti juuri äskettäin markkinoille saatua Moto Z2 Play -puhelinta, joka on luonnollisesti yhteensopiva uuden Modin kanssa.

Uuden Z-sukupolven julkistustahti on hieman erikoinen, sillä ensin julkaistiin Z2 Play -versio, tulossa on myös mitä ilmeisimmin kestoluuriksi tarkoitettu Z2 Force. ”Perusmalli” Z2:n kohtalo sitä vastoin on vielä epäselvä. Joidenkin huhujen mukaan sellaista ei olisi tänä vuonna luvassa Z-sarjaan ollenkaan.