UUSIMMAT

Laitevalmistaja Logitech sitoutuu hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2030 mennessä

04.12.2019 14:14 | Muropaketin toimitus

Monien pelaajien suosimista lisälaitteista tunnettu Logitech siirtyy käyttämään vain uusiutuvaa energiaa.

Logitech on julkistanut suunnitelmansa siirtyä hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, raportoi Polygon. Hiiristä ja näppäimistöistä parhaiten tunnettu laitevalmistaja on sitoutunut tukemaan YK:n liikealoitetta, jossa tavoitteena on ilmaston lämpenemisen rajoittaminen 1,5 lämpöasteeseen.

Samaan aloitteeseen on liittynyt myös muun muassa tietokonevalmistaja Hewlett-Packard.

Logitech siirtyy siis käyttämään kokonaan uusiutuvaa energiaa tulevan vuosikymmenen aikana. Lisäksi yhtiö kertoo saavuttavansa tavoitteen todennäköisesti jo hyvissä ajoin ennen vuotta 2030, sillä monet sen tuotantolaitoksista käyttävät jo nyt lähinnä uusituvia energianlähteitä.

Suurin vaikutus on Logitechin mukaan saavutettavissa jo tuotteiden varhaisessa suunnitteluvaiheessa. Osa yhtiön tuotteista onkin jo nyt hiilineutraaleja, ja niiden valmistukseen käytetään myös kierrätysmuovia.

”Tunnustamme, että Logitechin kasvu ei ole mahdollista ilman ympäristövaikutuksia”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Bracken Darrell. ”Ja vaikka edistystä on jo tapahtunut, olemme vasta aloittaneet pyrkimyksemme kestävässä suunnittelussa.”