Uusimmat

Might & Magic: Raiders on ilmaispelattava hack’n’slash-seikkailu

15.08.2012 16:40 Jukka O. Kauppinen

Ubisoft julkisti GamesCom-pelimessuilla kaksi uutta peliä yhä laveammin eri suuntiin levittäytyvästä Might & Magic -sarjasta. Might & Magic: Raiders ei ole sen enempää perinteinen roolipeli kuin Heroes-sarjan laajennuskaan, vaan tällä kertaa yksisarviset suuntaavat kohti fantastisen nettistrategiaseikkailun aaltoja.

Raiders lähestyy aihetta paitsi vähän uudenlaisemmalla asenteella, myös ihan omanlaiseksi väitetyllä graafisella tyylillä. Ubisoftin tuottaja Jean-Francois Vallet piti vertailukohtana Clash of Heroesia, siis siinä mielessä, että myös Clash lähestyi M&M:ää ihan omalla visuaalisella tyylillään, kuten Raiderskin omalla tavallaan.

Tämä ”uuden aikakauden” alku on isometrinen moninpeli, jota pelataan co-op-henkisesti netissä muiden pelaajien kanssa. Visuaalinen fiilis oli jossain määrin sarjakuvamainen, pienen animeripauksen kera. Mutta eipä tässä unohdettu myöskään Diablo-henkistä tuntumaakaan.

Ytimeltään Raiders on nettipelattava roolipeli-strategia, jossa kaiken ytimessä on kulta ja kunnia. Ja tietysti raidaaminen. Mutta jos roolipeli-strategia kuulostaakin sinänsä tutulta konseptilta, niin sitten mennäänkin hetkeksi sivupolulle. Seassa on näet myös toimintaa niinkin paljon, että tuottajan mukaan ”pelaajalla on raideristaan totaalinen kontrolli ja hän voi jopa väistellä vihollisten ampumia projektiileja.”

Peli sijoittuu Ashanin maailmassa idässä sijaitsevalle vapaakaupunkien alueelle , jonka ytimessä on Hammerfall. Siellä on vielä jäljellä vielä sivistyksen turmelematonta tannerta, jossa muinaiset mullistukset ovat yhä jossain määrin näkyvissä. Ja muinaisten sivilisaatioiden, sotien ja lohikäärmeiden leikkien jäljiltä Hammerfallin ympäristöstä löytyy myös runsain mitoin muinaisia artifakteja, jotka ovat kovasti raidaaja-joukkioiden mieleen.

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Raidersin tarinallista taustaa Ubisoft avaa näin:

Tarina alkaa juuri ennen Heroes 6:tta. Tapahtumapaikka, Hammerfallin kaupunki, on osa idän Vapaita kaupunkeja. Kaupunkia aikoinaan asuttaneet lohikäärmeritarit olivat kuuluisia siitä, että he käyttävät lohikäärmekristallien taikavoimia aseidensa ja panssariensa virittelyyn. Verikuunpimennys kuitenkin toi mukanaan demonilaumat, jotka hamusivat näitä samaisia kristalleja ja bloodsmith-taikaseppien salaista tietotaitoa. Demonit onnistuttiin nujertamaan, mutta kalliiksi tuli – ja nyt demonit ovat taas hyökänneet Hammerfallin kimppuun.

Hammerfall ei heikentyneenä kykene enää puolustautumaan yksin, joten kaupunkilaiset lupaavat suuria palkkioita sotureille, jotka tulevat apuun. Ja Ashanin raiderithan vastaavat kutsuun, kulta, kunnia, kulta ja lootti silmissään!

Seikkailun mittaan paitsi puolustetaan Hammerfallia hyökkäävien demonien laumoilta, myös tutkitaan paikkoja ja selvitetään mitä alueella onkaan aikoinaan tapahtunut. Ja taistellaan ahkerasti. Taisteluista kertyy sitten kivaa loottia ja ennen kaikkea mainioita kristalleja, joista voi rakentaa kaikenlaisia yhdistelmiä aseiden, panssarien, esineiden ja muun romppeen ominaisuuksien kehittämiseen tai muuttamiseen. Taistelutkaan eivät ole väittämän mukaan ihan suoraviivaista mätkettä, vaan komboja ja strategioita täytyy etsiä ja kehittää, semminkin kun myös pedot osaavat popsia ja hyödyntää kristalleja omiin tarkoituksiinsa.

Tästä rakentuu uusi seikkailu, jossa on sisältönä niin uutta kuin vanhaakin, mukaan lukien tuttuja hirviöitä ja hahmoluokkia, joiden kautta fantasiasarjan ystävät pääsevät helpommin mukaan meininkiin. Pelaajille on tarjolla neljä pelattavaa hahmoluokkaa, jotka on suunniteltu tukemaan toisiaan nettiseikkailtaessa. Ja kun huomioidaan, että peli on suunniteltu nimenomaan neljän ihmisen seikkailuksi, niin ei tarvinne enää montaa asiaa laskea yhteen. Jepulis, co-op-henkisesti yhdessä pelattava seikkailuhan se. Tue kaveria, kaveri tukee sinua etkä sooloilemalla pitkälle pötki.

Ja sitten se yksi juttu, mikä on yksien mielestä kirosana, toisien mielestä tätä päivää. F2p. Free-to-play. Pelaa ilmaiseksi, mutta tasoita tietä mikromaksuilla.

”Haluamme peliin mahdollisimman paljon pelaajia, sekä vanhoja Might & Magic -faneja että myös uusia pelaajia”, Ubisoftin hemmot perustelevat f2p-ratkaisuaan. Niinhän he kaikki. Samaan syssyyn lupaillaan myös, että maksupelaajat eivät kuitenkaan pääse oikotiellä pay-to-win-polulle, vaan että Ubisoftilla on yritetty huolellisesti rakentaa kokonaisuus, joka ei ole epis kellekään. Katsotaan sitten aikanaan miten tässä on onnistuttu.

 

 

Jean-Francois Vallet kertoo Might & Magic Raidersista

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Mutta nyt se pelin pääjuttu. Luvassa on siis toimintaa ja taktisia taisteluja – hyvinkin tiiviissä ja kipakassa paketissa. Raidersin juju on näet se, että se on tehty tarjoamaan neljän ihmispelaajan ryhmille noin 20 minuutin mittaisia hack’n’slashin täytteisiä raidikokemuksia. Ja jokaisen raidin loppuun on luvassa oikein kunnon pomotappelu.

Might & Magic: Raiders onkin enemmän pikapelattava, kiihkeitä taistelukokemuksia tarjoava pikanettipeli, jossa kuitenkin lienee myös vielä esittelemättömiä koukkuja pitkäjänteisemmille pelaajille.

 

Might & Magic: Raiders

Tekijä: Ubisoft Chengdu

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: PC, 2013

Muuta: f2p-ilmaispeli.

Jukka O. Kauppinen

 

Lue myös

7 Wonders (lautapeli)

Angry Birds Space Race Kimble – klassikko toimii edelleen

Blaze Sega Mega Drive Ultimate Handheld – 18 klassikkoa tv-pelinä

Far Cry 3 – ohjaaja kertoo hulluudesta ja kauneudesta

Illuusio: Peliteollisuus matkustaa itään

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis

The Secret World: respecin tarpeessa!

Wiikon wanha: Steel Battalion