Uusimmat

Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus: South Park – The Stick of Truth

26.01.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus oli lukijoiden mielestä pelissä South Park – The Stick of Truth.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

 

Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus: South Park – The Stick of Truth

 

Äänestäjien kommentteja:

Jokainen uusi episodi heitti pelaajan eteen juonenkäänteitä joita ei voinnut ennustaa ja jotka saivat jännittämään viimeisen episodin loppua entistä enemmän. Tarkoin annosteltu huumori ja mieleenpainuvat hahmot pitivät myös kokemuksen tarpeeksi piristävä, ettei meno mennyt koskaan liian synkäksi.

-Jarkko K.

 

1.South Park – The Stick of Truth

Tarina lähtee nopeasti aika yllättäviin suuntiin, kun South Parkiin syöksyy UFO, jonka sisuksista valuva vihreä mönjä muuttaa kaiken koskemansa natsizombeiksi. Ja kun sanon kaiken, todellakin tarkoitan sitä. Alun ihmisten jälkeen vastaan tulee kissoja, rottia ja jopa bakteerikantoja hakaristinauhat käsissään ja koppalakit päässään. Ja mitäs nämä natsit sitten sanovat? No tietenkin äänipätkiä Adolf Hitlerin puheista, eivätkä sitten mitään muuta sanokaan.

Hetken päästä seikkaillaankin jo aborttiklinikalla taistelemassa abortoituja sikiöitä – jotka ovat nyt myös natseja – vastaan ja niin edelleen, eli se varoitus poliittisesti epäkorrektista huumorista kannattaa ottaa tosissaan. Ja jos yllä kuvatun kaltainen materiaali ärsyttää, jätä toki peli hyllyyn.

Mutta jos se kuulostaa hyvältä, South Park on ehdottomasti ostamisen arvoinen jo tarinansa puolesta. Peli näyttää ja kuulostaa piirrossarjalta, mutta vielä merkittävämmin myös tuntuu siltä. Kenties syy parille vaisulle kaudelle on siinä, että Matt Stone ja Trey Parker ovat olleet aktiivisesti suunnittelemassa ja kirjoittamassa peliä, mikä näkyy ja tuntuu. Tämä on South Parkia!

Lue juttu:South Park: The Stick of Truth (PC, PS3, Xbox 360) 

Lue juttu:Mulkaisu: South Park: The Stick of Truth 

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.: The Wolf Among Us, Divinity: Original Sin, The Vanishing of Ethan Carter, Dragon Age 3: Inquisition, The Walking Dead: Season Two, Valiant Hearts: The Great War,

 

Lukijoiden valikoituja perusteluja ehdotuksilleen:

The Wolf Among Us / Miikka V.:

Jokainen uusi episodi heitti pelaajan eteen juonenkäänteitä joita ei voinnut ennustaa ja jotka saivat jännittämään viimeisen episodin loppua entistä enemmän. Tarkoin annosteltu huumori ja mieleenpainuvat hahmot pitivät myös kokemuksen tarpeeksi piristävä, ettei meno mennyt koskaan liian synkäksi.

Dragon Age: Inquisition / Samuli A.:

DA3 kässärin on vuoden paras. Ainoastaan The Walkind Dead Season 2 pääsee lisäksi tästä palkinnosta kisaamaan mutta jää pahasti Season 1:n varjoon näinollen DA3 vie voiton.

The Walking Dead: Season Two / MetazoanCookie:

Telltalen Walking Dead oma suosikkipelini kautta aikojen. Season Twosta en odottanut alunperin sen olevan mitään ensimmäisen kauden tasoista, mutta samperi vieköön se hoiti homman kotiin niin hyvin, että jossain määrin se on jopa parempi kuin eka kausi. Sanoisin kuitenkin, että käsikirjoituksellisesti toinen kausi oli hieman heikompi ja epätasaisempi, mutta se on silti aika selkeä ykkönen tänä vuonna. Telltale on näyttänyt kyntensä myös muissakin peleissä tänä vuonna, ja ne ovat olleet oikein mainioita nekin, mutta The Walking Dead: Season Two jätti suorastaan sanattomaksi ja se vetosi eniten tunteisiin verrattuna muihin. En tosin siltikään tiedä kumpi on parempi: Ensimmäinen vai toinen kausi. En luultavasti saa sitä koskaan tietää.

The Walking Dead: Season Two / Toni:

Onnistui lyömään kaikki ennakko-odotukset ja saamaan pelaajan välittämään jälleen uusista henkilöistä.

The Walking Dead: Season Two / Joonas N.:

Vaikka ei yltänyt kokonaisuutena ensimmäisen kauden tasolle, niin silti huikeaa tunteiden vuoristorataa. Vaikeiden valintojen määrä, yleinen toivottomuuden tuntu ja varsinkin lopetus iskivät ja kovaa. Kyyneleet valuivat taas ei niin miehekkäästikkään tämän parissa.

 

Lisää aiheesta:

Näin valitsitte vuonna 2013: