UUSIMMAT

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9)

14.04.2011 15:25 | Jukka O. Kauppinen

Wargaming.netin jampat ovat pitkän linjan strategisteja. Firman ensimmäinen peli oli vuonna 2000 julkaistu DBA Online, minkä jälkeen mainetta on niitetty muun muassa Massive Assault -sarjalla ja toissavuotisella Square Enixin julkaisemalla RTS-peli Order of Warilla.

Nyt kaverit keskittyvät World of Tanks -nettisotapelinsä viimeistelyyn ja viralliseen julkaisuun länsimaissa. Studion edustajat piipahtivat myös Suomessa kertomassa tulevasta. Dome haastatteli herroja asianmukaisessa ympäristössä eli Parolan panssarimuseossa.

Toim. huom: haastattelujen editointi on edelleen kesken, joten JOK ei lupaa vielä montako haastatteluvideota juttuun kaiken kaikkiaan ilmestyy. Näin ensi alkuun tarjolla on neljä videota.

Lue kuitenkin ensin, jos et ole jo:

World of Tanks -panssarisotapelin tekijät Panssarimuseolla

 

Osa 1: Esittely ja mikä onkaan nyt tapetilla (1:33)

 

 

Osa 2: Pelin realismi vastaan hupifaktori – eli onko se simulaattori vai räiskintäpeli? (2:18)

 

 

Osa 3: Pelin tulevaisuus: miinoitukset, panssariesteet, jalkaväki… (3:29)

 

 

Osa 4: Lisää tulevaisuudesta ja erityisesti jalkaväestä (1:11)

 

 

14.4.2011 julkaistut haastattelut

 

Osa 5: historialliset tehtävät ja Suomi (3:08)

 

 

Osa 6: pelin modaaminen ja tankkien maalaaminen (1:47)

 

 

Osa 7: tiimipelaaminen ja premium-tankit (3:54)

 

 

Osa 8: omat mieltymykset ja pelaaminen (4:15)

 

 

Osa 9: loppusanat (1:05)

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Tekijä: Wargaming.net
Julkaisija: Wargaming.net
Saatavilla: PC
Tulossa: PC
Julkaisu: huhtikuu 2011
Pelin kotisivu:  http://www.worldoftanks.com

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

World of Tanks -panssarisotapelin tekijät Panssarimuseolla

Mutta koska domelaiset ovat kieroja veikkoja ja tykkäävät sotapeleistä, emme menneet tällä kertaa ihan sen perinteisen kaavan mukaan. Tero Lehtiniemen tarttuessa pelin hands oniin ja tulevien ominaisuuksien käsinkosketeltavaan puoleen Helsingin päässä, Jukka ”Das Panzer” Kauppinen hilasi Victorin ja Arthurin asianmukaiseen ympäristöön. Siis Panssarimuseoon.

World of Tanks -ensikosketus (PC)

Massiivimoninpeli panssarivaunuilla? Kuulostaa hullulta ja niinpä ensimmäinen reaktioni World of Tanksiin olikin järkyttyneen skeptinen: voiko tämä muka toimia? Ei kai, varsinkaan kun peli on rakennettu mikromaksujen ympärille!

Onneksi ennakkoluuloni hävisivät päätoimittajan mahtikäskylle, sillä kun annoin pelille rehellisen tilaisuuden, huomasin World of Tanksin olevan itseasiassa sangen letkeä peli.

Lue myös

EVE Online FanFest 2011 – ”EVE is real”

iPad 2 pelimiehen perspektiivistä

Kinect-pelit testissä: Crossboard 7, Dance Evolution, Dance Paradise, Fighters Uncaged, Get Fit With Mel B, Motion Sports, Sonic Free Riders, Sports Island Freedom ja Zumba Fitness

Nintendo 3DS – Dome testasi uutuuskonsolin

 

Keskustelu

”Ahaa, en tiennytkään että Edomen toimittajat tekevät artikkeleita vapaaehtoistyönä, kuvittelin että ihan palkkaa vastaan. Sitten laatu on kyllä ihan ymmärrettävää :)”

Pienellä budjetilla mennään ja (liiankin) suurelta osin harrastushengessä ja silkasta rakkaudesta peleihin ja pelaamiseen. Ei näistä läheskään aina tosiaan tuntipalkoille yllä.
Esimerkiksi nämä videoeditoinnit täytyy tosiaan tehdä kotona varsinaisen työajan ulkopuolella, joten sen jatkeeksi jos juttuja ryhtyisi vielä puhtaaksikirjoittamaankin, niin se työpäivän, kahden käyttäminen siihen olisi pois kaikesta muusta. Valintoja, valintoja, sitähän tämä on.
Suuremmilla medioilla on suuremmat resurssit, me sinnittelemme sillä mitä on ja mihin tekijät vain suinkin jaksavat venyä. Niissä rajoissa sitten yritetään tehdä parhaamme. Kuten esimerkiksi tämän haastattelun kanssa. Toivottavasti luettu/kuultu kuitenkin muutoin miellyttää.
Sen verran jutut vaikuttivat minuun itseenikin, että nyt on kolme iltaa pelattu WoTia :) Hyvää peliä vielä kivempi pelata, kun tietää että tekijätkin olivat mukavia kavereita :)

tv,
jok

Ahaa, en tiennytkään että Edomen toimittajat tekevät artikkeleita vapaaehtoistyönä, kuvittelin että ihan palkkaa vastaan. Sitten laatu on kyllä ihan ymmärrettävää :)

”Suomalaiset toimittajat kutsuvat valko-venäläisen pelinkehittäjän edustajan haastatteluun Suomeen.”

Sori. Emme me ole ketään kutsuneet Suomeen, saati maksaneet heidän matkojaan. Itse tulivat Euroopan lehdistökiertueellaan, omalla kustannuksellaan. Samoin menin omalla kustannuksellani heitä jututtamaan.

Pitkän haastattelun kirjoittaminen ja editoiminen ääninauhalta ei ole suinkaan parin tunnin vaan pikemminkin lähemmäs kahden työpäivän urakka. Siihen ei minulla ollut aikaa eikä varaa, kun haastattelun videoeditointikin täytyi tehdä omalla vapaa-ajallani.

tv,
jok

Suomalaiset toimittajat kutsuvat valko-venäläisen pelinkehittäjän edustajan haastatteluun Suomeen.

Lentoliput: 1000euroa
Majoitus ja ylläpito: 700euroa
Ei raskita uhrata paria miestyötuntia haastattelun suomentamiseen: Priceless

Miksi katsoisin juuri domen haastattelun, enkä suurempien ja laadukkaampien ulkomaisten medioiden tekemiä haastatteluita? Juuri niin, en miksikään.

Weteraani ei ole sitten edes pelannut koko peliä. Mikään strategia ei ole kyseessä.

Kyseessä ei kaiketi kuitenkaan ole MMORP eli roolipeli. Ennemmin MMORTS, eikö?

Hämeenlinna mainittu, +1

Nojuu eihän tässä haastattelussa vielä oikein mitään uutta tietoa minulle ollut. :p

3. osan sisältö ei liittynyt juuri mitenkään otsikkoon. Hyvin pätkityt haastattelut muuten. Ei turhaa jaarittelua vaan täyttä asiaa.

Muropaketin uusimmat