Uusimmat

Domen arvosteluviikko 15/2013: Dragon’s Dogma, Trine 2, Sniper Ghost Warrior 2, Command & Conquer, Far Cry 3 Blood Dragon, Flashback, LucasArts, Space Hulk, Nelinpeli…

22.04.2013 15:00 Jukka O. Kauppinen

Yksi arvosteluviikkokooste jäikin vähäsen välistä, joten tällä kertaa toissaviikon Dome-kooste:

  • Dragon’s Dogma: Dark Arisen -ennakko (PS3, Xbox 360)
  • Trine 2: The Goblin Menace DLC (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Command & Conquer tulee taas – nyt ilmaisnaksuna
  • Far Cry 3 Blood Dragon -ensikosketus – lumoavaa kahjoräiskintää
  • Flashback-ensikosketus – upea uudelleentulkinta 20 vuoden takaisesta scifi-klassikosta
  • LucasArtsia muistellen – suosikkejamme ja inhokkejamme vuosien varrelta
  • Space Hulk: Death Angel (lautapeli)
  • Mulkaisu: Sly Cooper: Thieves in Time
  • Nelinpeli Podcast 026: Jäämyrsky
  • Mulkaisu: Bioshock Infinite

Dragon’s Dogma: Dark Arisen –ennakko (PS3, Xbox 360)

Yksi viime vuoden ehdottomasti mielenkiintoisimmista roolipelitapauksista oli Capcomin Dragon’s Dogma. Japanilainen näkemys länsihenkisestä roolipelistä oli mukavaa pelattavaa, ja tarjosi vieläpä loistavat online-ominaisuudet. Ihan täysin vapaasti kaverien kanssa ei päässyt pelaamaan, vaan oman seikkailijaryhmän sai koottua kavereiden omista hahmoista. Omituiselta kuulostava idea toimi lopulta erinomaisesti, ja toi pelaamiseen hauskaa kilpailuelementtiä.

Dragon’s Dogma kärsi lähinnä pienestä pelimaailmasta, alueiden kierrättämisestä ja vaivalloisesta matkustamisesta. Itsenäisesti kaupattava Dragon’s Dogma: Dark Arisen -laajennus pyrkii monin tavoin vastaamaan esitettyyn kritiikkiin

 

Trine 2: The Goblin Menace DLC (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Suomalaisen Frozenbyten Trine-pelisarja on ollut jo usean vuoden ajan suosikkejani. Hemaisevat grafiikat, upea soundtrack ja hauska fysiikkakikkailu ovat olleet sellaisia aineksia, joilla meikäläinen on hurmattu kerran toisensa jälkeen.

Mutta tulipa vastaan sellainenkin ihme, että onnistuivat tekemään Trinen, josta minä en juuri pitänyt. Se on Trine 2:n The Goblin Menace –lisäri.

 

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Sniper: Ghost Warrior ei juuri kehuja kerännyt, mutta pelistä muodostui kuitenkin pienimuotoinen yllätyshitti. Menestys toi mukanaan suuremman budjetin ja paremmat resurssit. Lähtökohdat jatko-osalle ovat siis lupaavat.

Tarkka-ampujien luotihipan toinen tuleminen marssittaakin näytölle CryEngine 3:lla toteutetun ja  entistä näyttävämmän sotakokemuksen. Alkuperäisessä pelissä oli kuitenkin muutakin korjattavaa kuin pelin visuaalinen ulkonäkö.

Kuulumia artikkelirintamalta

Command & Conquer tulee taas – nyt ilmaisnaksuna

Command & Conquer –pelisarja oli SE peli, joka nosti rts-naksusotimisen yhdeksi PC-pelaamisen suurista kulmakivistä. Ja pian se tulee taas, mutta vähän erilaisena versiona. EA näet tekee parhaillaan ihan vain Command & Conquer –nimettyä naksusotaa, joka on ilmainen. Kyllä vain, f2p.

Tämä ei kuitenkaan kokeillessamme meininkiä haitannut. Myös pelin kehitysjohtaja Tim Morten on ihan pähkinöinä, kuten haastattelussa näemme.

Far Cry 3 Blood Dragon –ensikosketus – lumoavaa kahjoräiskintää

En tiedä mitä Ubisoftin viime kesän firmajuhlissa oli leivottu kakkusten sisään, mutta vahvin ainesosa oli taatusti jotain kanelia tukevampaa. Millään muulla tavoin firman räiskyvää hauskanpitoa latauspelirintamalla ei voi selittää. Sillä eihän Far Cry 3: Blood Dragon ole mitään muuta kuin sekopäistä revittelyä, joka on kuin Byterapers Movie Productionsin projektiryhmän kosteasta vuosipalaverista varastettua. Ehkä onkin. (B)-leffatiimi sentään hylkää hölmöimmät idikset, mutta Ubisoft leipoi kaikki poisheitetyt idikset ja leipoi niistä pelin.

Flashback-ensikosketus – upea uudelleentulkinta 20 vuoden takaisesta scifi-klassikosta

Vuosi 1992 oli hieno vuosi pelaajille. Silloin näet ilmestyivät Star Trek: 25th Anniversary, Wolfenstein 3D ja ranskalaisen Delphine Softwaren Amiga-peli Flashback. Flashbackistä tuli yksi 16-bittisen pelaamisen ja Amigan valtakauden ikonisimmista peleistä, monen monesta syystä. Ei vähiten siksi, että se tarjosi loistavaa pelattavaa ja hienoa tarinankerrontaa.

Niinpä hyvin salassa pidetty jatko-osa tulikin taivaalta kuin pommi. Ubisoft goes Flashback. Kyllä nyt monen retropelurin pelihousut repeilevät.

LucasArtsia muistellen – suosikkejamme ja inhokkejamme vuosien varrelta

LucasFilm Games. LucasArts. 1982-2013. Emme kiitä Disneytä, mutta kiitämme George Lucasin rohkeasti perustamaa pelitaloa monista, upeista pelihetkistä. Ja vähän dissaamme niitä faileja, sillä ison firman historiassa niitäkin riittää.

Domen tiimiläiset ja lukijat muistelevat LucasArtsin historiaa, niin hyvässä kuin pahassakin…

Space Hulk: Death Angel (lautapeli)

Space Hulk on Games Workshopin vuonna 1989 julkaisema lautapeli, josta tuli nopeasti kulttiklassikko. Pelissä ryhmä geenimuunneltuja supersotilaita, Space Marineita, tutkii valtavia ajelehtivia avaruushylkyjä. Runnellut hylyt eivät kuitenkaan ole tyhjiä, sillä niitä asuttavat geenivoroiksi kutsutut oliot. Nämä monikätiset hirviöt pystyvät repimään jopa Space Marinen kappaleiksi.

Nyt tästä kuolettavasta lautapelistä on julkaistu mainio korttipeliversio, joka tarjoaa intensiivistä hupia lyhyellä peliajalla.

Nelinpeli

Mulkaisu: Sly Cooper: Thieves in Time

Monen tasoloikkafanin sydämeen syvän kolon kaivertanut Sly Cooper -sarja on vihdoin rantautunut PS3:lle täysverisen nextgen-osan voimin. Vetovastuu on siirtynyt alkuperäistrilogian luoneen Sucker Punchin harteilta astetta kannuksettoman Sanzarun kannateltavaksi. Kuinka herrasmiesvarkaamme käy?

Pitkään ja suureen ääneen toivotussa Mulkaisu-jaksossa koeajetaan uudenkarhea Sly-peli sen verran kattavasti, että spoilereita kaihtavien kannattaa harkita kahdesti ennen play-napin hieraisua. Tuttuun tapaansa Jason myös selittää lyhyesti ™, joten videolla piisaa mittaa reilusti yli tunteroinen.

Nelinpeli Podcast 026: Jäämyrsky

Kevään ailahtelevasta luonteesta huolimatta Nelinpelin isä aurinkoiset ovat täynnä tarmoa ja tarjoavat jälleen rautaisannoksen lämmikettä tujukan tiukan podcast-jakson myötä! Luvassa ankaraa paatosta, positiivista julistusmielialaa sekä anaalifiksaatioita.

Levylautasella spinnaa tällä kertaa sekä uunituoreita herkkuja että aiemminkin puituja mielipideharavoita. Osansa saavat mm. Bioshock Infinite, Sleeping Dogs, EVE Online ja Crysis 3.

Mulkaisu: Bioshock Infinite

Bioshock Infinite on niitä harvinaislaatuisia pelejä, joiden valmistumisen odottelu on vesikidutukseen verrattavaa kärsimystä. Lopulta odotus palkittiin: Irrational Games sai vihdoin magnum opuksensa valmiiksi, ja pelin saama vastaanotto on ollut suorastaan järisyttävää luokkaa. Pelimuotoon puristettu elävä taideteos on jotain sellaista, minkä soisi kaikkien pelaajien kokevan edes kerran elämässään.

Bioshock Infiniten alkutahteja valottava Mulkaisumme sisältää joitain pienehköjä spoilereita, joten peliin vielä tutustumattomat klikkaavat videon pyörimään omalla vastuulla.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi – vähemmän yllättäen – Miikan Bioshock Infinite –arvostelun 32 prosentin äänisaaliilla. Kisa ei kuitenkaan ollut ihan superselkeä voitto, sillä sen perässä hiipivät myös JOKin Duke Nukem 3D Megaton Edition 28 prosentilla ja Saint’s Row IV –ensikosketus 20 prosentillaan.

Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360)

Crusader Kings II – Sword of Islam DLC (Mac, PC)

Driftmoon (PC)

Duke Nukem 3D: Megaton Edition (Mac, PC)

The Walking Dead: Survival Instinct (PC, PS3, Xbox 360)

Saint’s Row IV –ensikosketus – kun mikään ei enää riitä

Fester Mudd –haastattelu: suomalaista villin lännen komediaa

eSDomen suuri energiajuomakatsaus

Helmenkalastajat: Jet Set Radio Future

Mulkaisu: Gears ofWar: Judgment

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta