Uusimmat

Luurankoretki kuolleiden maailmaan – ”kyllä nuo elävät ovat sitten omituisia”

20.02.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Kuolleiden maailmassa kaikki on kaunista ja kivaa. Tai ainakin erilaista. Normaalia ainakin, verrattuna noiden kummallisten elävien maailmaan. Mutta jotain mätää on silti kahdeksannella tasolla. Pekka Leinonen ja Miikka Lehtonen suuntaavat tutkimaan.

Kuolema on bisnestä. Manuel Calavera sössi elämänsä niin pahasti, että joutuu tekemään töitä Kuolleiden viraston matka-agenttina, kunnes velat on maksettu kokonaisuudessaan ja taival lopulliseen hiljaisuuteen voi alkaa. Hänen tehtävänsä on noutaa sielu ja myydä tälle paras mahdollinen matkapaketti tuonpuoleisen halki matkaamiseksi. Valuuttana käy se miten hyvin asiakas pelasi korttinsa elävien kirjoissa. Mannylla on vielä edessään pitkä kakku syntejä poistyöskennellessä, sillä jostain kohtalon irvoilusta hänelle lankeavat aina ne keikat, joissa matka viimeiseen etappiin kestää neljä vuotta kävelykepin kera tai neljännen luokan rahtina.

Kunnes sitten eräänä päivänä hän saa napattua pienellä kieroilulla todellisen pyhimyksen, naisen nimeltä Mercedes Colomar. Tälle kelpaa myydä lippu muutamassa minuutissa yhdeksänteen alamaailmaan saakka matkaavaan junaan.

Yllättäen kone ei löydäkään tälle mitään kultaista lippua unholaan. Asiaa selvitellessään Manny saa tietää alamaailman korruptiosta. Joku kehno haalii toisten ansaittua piljettejä ja myy niitä eteenpäin.

Lue koko arvostelu: Grim Fandango Remastered (Linux, Mac, PC, PS4, PSV)

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Blackguards 2 (PC)

Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition (PC)

Game of Thrones Episode 2: The Lost Lords (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC)

Lifeless Planet (Mac, PC)

To Be or Not To Be (Mac, PC)

Wiikon wanha: Grim Fandango 

Muropaketin uusimmat