Take-Two vannoo julkaisevansa Manhuntin
Kun Rockstar julkaisee pelejä, kohina on taattu. Harvoin kuitenkaan kohisee yhtä paljon kuin Manhunt 2:n ympärillä. Jukaisija Take-Two vannoo kuitenkin, että pahan maineen saatu peli julkaistaan tavalla tai toisella.
Take-Twon kommentit osuvat hyvään rakoon, sillä spekulaatio pelin kohtalosta käy kuumana. Kohu alkoi kun veriselle pelille annettiin Yhdysvalloissa Adults Only -ikäraja, mikä tarkoitti sille käytännössä kuolemantuomiota. Sen paremmin Nintendo kuin Sonykaan ei salli kolmansien osapuolien julkaisevan AO-ikärajoitettuja pelejä laitteillaan, eivätkä suuret jenkkiketjut myöskään suostu myymään niitä. Melkoisena kaksinaismoraalin osoituksena samaiset tavaratalot myyvät kuitenkin sensuroimattomia versioita väkivaltaisista kauhuelokuvista, sekä myös niin kutsuttua aikuisviihdettä.
Mitä Yhdysvallat edellä, sitä muut perässä, sillä Manhunt 2:n kieltämisestä tuli pian maailmanlaajuinen muoti-ilmiö, johon jokainen maa tuntui haluavan osalliseksi. Julkaisijan vaihtoehdot näyttävät rajatuilta, sillä heidän tulee saada peli joko hyväksyttyä uudelleen matalammalla ikärajalla, tarkoitti tämä sitten kabinettipeliä tai sensuuria, tai vaihtoehtoisesti lähteä tukkanuottasille monien tahojen kanssa.
Take-Twon puheenjohtaja Strauss Zelman vannoo seisovansa Rockstarin ja Manhunt 2:n tukena. ”Sadat äärimmäisen lahjakkaat ihmiset ovat työskennelleet tämän pelin parissa vuosikausia ja heidän visionsa tuominen pelaajille mahdollisimman ehjänä on todella tärkeää meille”, Zelman lupasi.
Hän täsmensi, että firma ei suinkaan halua tulla tunnetuksi ”Adults Only -pelitalona”, mutta mikäli olosuhteet sitä vaatisivat, he olisivat valmiit julkaisemaan myös kyseisen ikärajan saaneita pelejä. ”Jos päädymme Adults Only -bisnekseen, se johtuisi siitä, että meillä olisi peli, joka ansaitsisi taideteoksena ja viihdetuotteena kyseisen ikärajan. Toisimme sen markkinoille”, Zelman lupaili.
Mies osoitti myös kritiikkiä Yhdysvaltojen ikärajoista vastaavaa lautakuntaa kohtaan, kyseenalaisten kuolemantuomiota vastaavan AO-ikärajan olemassaolon. ”Mitä järkeä tällaisessa ikärajassa on, jos se tarkoittaa käytännössä, ettei peliä saa julkaista?”